Dames DIOS verliezen ondanks goed spel.

Na de eerste overwinning van het seizoen voor de volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS, wachtte er afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Dalvo in Dalfsen. Een pittige tegenstander uit de top-3. Ondanks dat het team uit Oldemarkt verre van compleet was werd het toch een mooie wedstrijd. Het werd geen afstraffing zoals van tevoren werd verwacht. Ten Veen Tweewielers/DIOS wist het Dalvo bij vlagen knap moeilijk te maken. Uiteindelijk werd het 4-0 in het voordeel van Dalvo. Een wat geflatteerde uitslag, omdat de Oldemarktsters zichzelf vergaten te belonen in de eerste en de derde set.

Door de vele afvallers, onder andere door blessures, was trainer/coach Brent Knol genoodzaakt om met een andere samenstelling te spelen dan gebruikelijk. Hij begon met Mieke Schokker op spelverdeling, met in haar diagonaal Anne Hoogma, op de midaanval jeugdspeelsters Marle Mulder en Jiska Duetz en op de buitenaanval Deborah van der Valk en Marijke Veenstra. De libero positie werd ingenomen door Marieke Braad.

DIOS begon goed aan de eerste set. De harde service van Mieke Schokker zorgde meteen al voor een aantal punten en een voorsprong voor DIOS. Goede midaanvallen bij Dalvo zorgden weer voor evenwicht in de wedstrijd. Tot aan het einde van de set bleef het gelijk opgaan. DIOS was in deze fase zeker niet het mindere team. Met fraaie scores van een uitblinkende Deborah van der Valk en het goede verdedigende werk van libero Marieke Braad bleef DIOS goed meedoen. Pas in de slotfase was Dalvo wat sterker door middel van een harde service. De setwinst ging dan ook met 25-20 naar Dalvo.

In set twee had Dalvo duidelijk het betere van het spel. Met veel servicedruk en soms harde aanvallen kwam Dalvo al snel op een voorsprong. Toch liet DIOS het hoofd niet hangen en werd er geknokt voor ieder punt. Met geplaatste aanvallen wist Marijke Veenstra (normaal uitkomend voor dames 3) een aantal keren fraai te scoren. Uiteindelijk ging de setwinst naar Dalvo met 25-16.

De derde set werd een spektakelstuk. DIOS speelde vrijuit en maakte weinig fouten. Nu was het Dalvo, dat moeite had met het goede verdedigen van DIOS en kon het moeilijker scoren. Scoren lukte wel voor DIOS. Zowel Deborah van der Valk als spelverdeelster Mieke Schokker lieten meerdere malen harde aanvallen zien. In de spannende eindfase van deze set ging het mis voor DIOS. Meerdere setpunten werden niet benut en Dalvo kwam terug van een 21-24 achterstand naar 24-24. Ook hierna lukte het DIOS niet om een setpunt te benutten. Na geweldig goed spel ging de setwinst alsnog naar Dalvo met 27-25.

In de slotset was er goed volleybal te zien van beide teams. Dalvo was in deze set weer sterker met een goede service en soms fraaie midaanvallen. Maar DIOS bleef met haar positieve instelling goed volleyballen. Ondanks dat Dalvo de betere ploeg was, gaf DIOS niet op. Er werd gevochten voor ieder punt. Libero Marieke Braad liet met een aantal knappe verdedigende acties zien, dat ze goed in vorm is. Niettemin won Dalvo uiteindelijk de set met 25-13, alsook de wedstrijd met 4-0.