Ruime zege heren DIOS op HeVoC ‘89

In misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu hebben de volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS een ruime zege behaald op de reserves van HeVoC ’89 uit Heerenveen. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de Oldemarkters de bovenliggende partij. Na de eerste drie sets ruim te hebben gewonnen, trad er bij Camping Krolsbergen/DIOS in het begin van de slotset enig concentratieverlies op, maar ook de slotset werd uiteindelijk nog ruim gewonnen, waarmee de volle buit in Oldemarkt bleef.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de midaanvallers Johan Dijkstra en Martijn Onstwedder en de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Dennis Damhuis. In het begin sputterde HeVoC ’89 nog wat tegen, maar vanaf 7-7 was DIOS de bovenliggende partij. Dennis Damhuis, Bastiaan van de Haar en Sigurd van Starkenburg scoorden er vrolijk op los. De verdediging van HeVoC ’89 had geen antwoord op de machtige aanvallen van DIOS. Johan Dijkstra, die vanuit dit team van HeVoC ’89 aan het begin van het seizoen de overstap maakte naar DIOS speelde een puike wedstrijd en zette de verdediging van de Heerenveeners onder druk met zijn gevaarlijke service. DIOS liep eenvoudig uit naar een ruime voorsprong in de eerste set op 25-14.

De Oldemarkters gingen aan het begin van de tweede set op dezelfde voet voort. Bastiaan de Haar scoorde met een fraaie service-ace. Martijn Onstwedder was belangrijk met zijn midaanval en blokkering, zodat DIOS halverwege de set alweer een ruime marge had opgebouwd op 14-9. Opnieuw was het Johan Dijkstra, die zijn oud-ploeggenoten onder druk zette met zijn gevaarlijke service, zodat de voorsprong uitgebouwd kon worden naar 18-10. Op deze stand kwam Marco Plat in het veld voor Bastiaan van de Haar. In de slotfase wist DIOS, mede door opnieuw een service-ace, ditmaal door Sigurd van Starkenburg, door te drukken tot setwinst op 25-13.

In de derde set ging het tot 5-5 gelijk op. Daarna was het weer de beurt aan de Oldemarkter aanvalsdruk. Marco Plat kwam een paar keer goed door en was sterk in de blokkering met Johan Dijkstra. Halverwege de set stond er al weer een ruim verschil op het scorebord met 13-7. In het vervolg liet DIOS zien ook verdedigend de boel goed op orde te hebben. Wat HeVoC’89 ook probeerde: menige Heerenveense aanval werd door de verdediging onder aanvoering van Johan Dijkstra onschadelijk gemaakt. In de slotfase kwam Dennis Damhuis met zijn machtige aanvallen fraai tot scoren. Het slotakkoord was voor Martijn Onstwedder, die met een subtiele plaatsbal voor 25-12 zorgde.

Aan het begin van de vierde set kwam Dennis Damhuis op de diagonaal te spelen voor Sigurd van Starkenburg. Bastiaan van de Haar kwam op de buitenaanval te spelen. Spelverdeler Miquel Verbeek, die een prima wedstrijd speelde en in de eerste sets gevarieerd de lijnen uitzette, kreeg het in het begin van deze set lastiger. Concentratieverlies zorgde ervoor, dat HeVoC ’89 tot 11-11 gelijke tred hield. Maar in het vervolg stelde de thuisploeg orde op zaken. Scores van Martijn Onstwedder, Bastiaan van de Haar en Marco Plat zorgden alsnog voor een ruime voorsprong. In de slotfase zorgden een kill-block van Johan Dijkstra en Dennis Damhuis en een mislukte aanval van HeVoC ’89 voor de beslissing op 25-18. Door de overwinning klom DIOS weer terug naar de zesde plaats op de ranglijst.