Verlies heren DIOS in beker tegen Flash

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten het in de eerste ronde van de bekercompetitie afleggen tegen Flash Nieuwleusen, dat eveneens uitkomt in de Promotieklasse. Na een goed begin in de eerste set slopen er vooral in de pass steeds meer fouten in het spel van de Oldemarkters. Uiteindelijk bleken beide teams aan elkaar gewaagd maar moest Camping Krolsbergen/DIOS toch de winst aan Flash Nieuwleusen laten, zij het met krappe winstmarges voor Flash.

Coach Kees Verbeek begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de midaanvallers Johan Dijkstra en Albert Berger en de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Marco Plat.

In de beginfase van de eerste set ging de strijd aardig gelijk op. Flash nam een lichte voorsprong, maar halverwege de set namen de Oldemarkters het initiatief over en namen een voorsprong van twee punten, mede dankzij goede aanvallen van Sigurd van Starkenburg en Dennis Damhuis. DIOS gaf deze geringe voorsprong niet meer uit handen en sloot de set winnend af met 22-25.

Aan het begin van de tweede set kwam Bastiaan van de Haar op de midaanval voor Albert Berger. DIOS trok het niveau van de eerste set, mede door een stevige servicedruk, door en nam een ruime voorsprong op 10-15. Roelof Onstwedder kwam in het veld voor Marco Plat. Flash begon echter ook meer servicedruk te ontwikkelen en ook aanvallend begon het bij Flash beter te lopen. De verdediging van DIOS had moeite om de pass goed bij spelverdeler Verbeek te bezorgen, waardoor Flash terug kwam in de set. Vanaf 20-20 was het Flash dat net even wat allerter was en de set naar zich toe trok met 25-20.

DIOS speelde in de derde set met dezelfde opstelling, maar bleef moeite houden met de servicepass. Flash liep kinderlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong op 13-3. Na een time-out stroopten de Oldemarkters de mouwen op. Met prachtige aanvallen van Dennis Damhuis en Johan Dijkstra en meer concentratie in de passing kroop DIOS punt voor punt dichterbij. Het naderde Flash tot op twee punten op de stand 20-18. In de slotfase wist Flash de aanval van DIOS onder controle te krijgen en won het ook de derde set met 25-22.

In de vierde set gooide coach Verbeek het team om. Dennis Damhuis kwam op de diagonaalpositie te spelen voor Sigurd van Starkenburg. Roelof Onstwedder kwam naar de kant en Marco Plat en Bastiaan van de Haar werden ingezet op de buitenaanval. Dit leek aanvankelijk te lonen. Van de Haar kwam een aantal keren goed door op linksvoor. DIOS bouwde een geringe voorsprong op, die het tot ver in de set vast hield. Flash toonde zich echter een taaie tegenstander, die ook aanvallend over de nodige power beschikte. Het kwam in de slotfase langszij op 23-23 en wist in de slotfase door te drukken: 25-23.

Daarmee is het bekeravontuur voor de Oldemarkters verleden tijd.

Geplaatst in Website, Wedstrijdverslagen H1.