Nederlaag voor dames DIOS

Na een prima achtste plaats in de 1e klasse vorig seizoen en een goede voorbereiding voor het nieuwe seizoen gingen de volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS zaterdag van start met hun eerste wedstrijd. Nadat de eerste twee wedstrijden door de tegenstanders waren afgezegd was het eindelijk zover dat de competitie begon met een uitwedstrijd tegen Flash Nieuwleusen, dat zich al in het begin van de competitie kandidaat stelt voor het kampioenschap. Ten Veen Tweewielers/DIOS moest genoegen nemen met een afgetekende 4-0 nederlaag.

Trainer/coach Brent Knol kon helaas niet beschikken over libero Margreet Groen en aanvalsters Deborah van der Valk en nieuwe aanwinst Rensmarijn Veltman. DIOS begon met spelverdeelster Mieke Schokker met in haar diagonaal Anne Hoogma, de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Marle Mulder en de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Jiska Duetz. De libero deze wedstrijd was Marieke Braad.

Vanaf de start van de eerste set was het al duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden voor DIOS. Met een lastige service en snelle aanvallen was Flash meteen de bovenliggende partij en liep het al vrij snel uit naar een ruime voorsprong. Het team uit Nieuwleusen, dat vorig seizoen net niet promoveerde was in deze fase een klasse beter. Bij een achterstand van 10-4 was het coach Knol die met een time-out probeerde zijn ploeg weer op scherp te zetten. Maar door gebrek aan een goede servicepass kwam DIOS maar moeilijk aan aanvallen toe. Af en toe waren er nog wel mooie punten te zien aan Oldemarktse kant. Vooral Anne Hoogma en Janneke Dekker kwamen een aantal keren goed door. Maar ondanks dat was het Flash dat met een goede service en degelijk aanvalsspel de betere ploeg was. De eerste set ging dan ook met 25-11 naar de dames uit Nieuwleusen.

In de tweede set was het opnieuw Flash dat DIOS bestookte met een harde service. Zowel de libero als de passer-lopers van DIOS hadden moeite om de pass onder controle te krijgen. Bij de stand 13-6 probeerde coach Knol met een time-out de service van de tegenstander wat te ontregelen. Maar uiteindelijk ging ook deze set naar Flash met 25-9.
Het beeld in de derde set was gelijk aan de vorige twee sets. Een hard werkend DIOS, dat probeerde in de wedstrijd te komen en een goed serverend en aanvallend Flash. Toch waren er een aantal goede momenten aan DIOS kant. Een goede service en een knappe doortikbal van Mieke Schokker zorgde voor wat positiviteit aan Oldemarktse zijde. Maar ook in deze set was het team van Flash een klasse beter. Met 25-11 setwinst als gevolg.

In de vierde set kwam DIOS wat beter in het spel. De service-pass kwam vaker goed terecht bij spelverdeelster Mieke Schokker en daar konden de aanvalsters dan weer van profiteren. Er werd door iedereen aan DIOS zijde hard geknokt om toch nog wat mooie punten te scoren. Ook verdedigend werd er in deze set meer tegengehouden. Vooral Anne Hoogma liet een aantal keren zien dat ze uitstekend kan verdedigen. De setwinst ging met 25-13 naar Flash en daarmee ook de wedstrijd met 4-0, dat gewoon een maatje te groot was voor DIOS.