Maximale winst heren DIOS op VC Zwolle

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben ook de tweede wedstrijd in de Promotieklasse gewonnen. Na de winst op Oudehaske vorige week werd nu VC Zwolle 4 aan de zegekar gebonden. Met de maximale 0-4 overwinning op VC Zwolle nestelen de Oldemarkters zich voorlopig in de top van de ranglijst van de Promotieklasse met negen punten uit twee wedstrijden.

Trainer/coach Klaas Veenma moest het doen met een smalle selectie en begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra en de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Marco Plat. De van een schouderblessure herstellende Bastiaan van de Haar nam plaats op de bank.

Vanaf het begin van de eerste set nam DIOS het heft in handen en wist het met gevarieerde aanvallen een ruime voorsprong te nemen op 12-20. Halverwege de set sloop er toch wat nonchalance in de ploeg, waardoor VC Zwolle kon terugkomen tot 18-20, waarop coach Veenma een time-out nam om de mannen weer op scherp te zetten. In de slotfase wisten Dennis Damhuis en Johan Dijkstra met hun gevaarlijke service de verdediging van Zwolle onder druk te zetten. Dit resulteerde in vijf punten op een rij, waardoor DIOS de set dan ook winnend kon afsluiten met 18-25.
In de tweede set was het wederom DIOS dat het initiatief nam en halverwege de set een voorsprong wist te nemen op 6-13. VC Zwolle was op dat moment al aan haar tweede time-out toe. Op een voorsprong van 15-20 kwam Bastiaan van de Haar in het veld voor Marco Plat, die er even niet door kwam. Van de Haar scoorde meteen met een harde buitenaanval en zorgde er zo voor, dat DIOS over het dode punt heen kwam. De set werd vervolgens geroutineerd uitgespeeld en gewonnen met 17-25.

Doordat de eerste twee sets relatief eenvoudig werden gewonnen zakte de concentratie bij de Oldemarkters weg. Drie foute services in het begin van de set gaf VC Zwolle de gelegenheid om verrassend een voorsprong te nemen op 8-5. Coach Veenma aarzelde niet en nam al vroeg een time-out om zijn mannen toe te spreken. Toch duurde het tot ver in de set alvorens DIOS weer grip kreeg op de wedstrijd. Met 17-14 op het scorebord voor VC Zwolle nam coach Veenma zijn tweede time-out. Vanaf dat moment waren de Oldemarkters weer alert. Op 19-20 nam DIOS het initiatief weer over en met een gevaarlijke service werd de libero van VC Zwolle in de eindfase bestookt en dat had het beoogde effect. Met 21-25 wist DIOS ook de derde set te winnen.

In de vierde set pakte DIOS het weer goed op. Dennis Damhuis wist meerdere keren de libero met zijn gevaarlijke service te verschalken. Dit zorgde ervoor, dat DIOS ook in de vierde set een comfortabele voorsprong kon opbouwen. Ook Johan Dijkstra wist met zijn service de libero van VC Zwolle onder vuur te nemen. Op 17-22 voor DIOS mocht Bastiaan van de Haar nog wat minuten maken in het kader van zijn herstel. De Oldemarkters gingen uiteindelijk met 18-25 met de laatste setzege aan de haal en boekten een knappe 0-4 overwinning.