Eerste overwinning dames DIOS op SVM

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS hebben haar eerste overwinning in de eerste klasse op zak. Tegen de hoger geplaatste reserves van SVM uit Marknesse ontspon zich een spannende wedstrijd, waarin Ten Veen Tweewielers/DIOS solide oogde en prima tegenstand bood. Met drie keer setwinst en één set verlies wonnen de Oldemarktsters met 3-1, voegden vier punten toe aan het totaal en stegen naar de achtste plaats op de ranglijst.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Bente Duetz en de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Deborah van der Valk. Marieke Braad speelde als libero.

In de eerst set ging het gevecht tot 11-11 gelijk op. Door de servicedruk van Deborah van der Valk, waar SVM grote moeite mee had, en slimme aanvallen van Janneke Dekker liep DIOS uit naar een comfortabele voorsprong op 19-12. Er slopen wat fouten in het spel van de Oldemarktsters, waardoor SVM nog terug kon komen tot 21-17. Maar in de eindfase van de set maakte ook SVM fouten. Met een harde service van Janneke Dekker kwam DIOS op setpoint. Een uitgeslagen aanval van SVM bezorgde DIOS de setwinst met 25-18.

De eerste fase van de tweede set verliep identiek aan de eerste. Beide teams waren aan elkaar gewaagd tot 11-10. Een goede fase, waarin er door DIOS goed verdedigd werd en ook de servicedruk bleef, zorgde ervoor, dat DIOS licht afstand nam van SVM. Mariëlle Verbeek scoorde fraai via het blok op de midaanval en de service en aanval van Janneke Dekker droegen bij aan een voorsprong op 20-15. SVM knokte zich echter terug en door een paar individuele fouten aan Oldemarkter zijde kwam het terug 20-20. SVM nam zelfs de leiding, maar vanaf 24-24 was het stuivertje wisselen in de stand. In de slotfase wist Bente Duetz met een midaanval en een blok te scoren. Met opnieuw een aanval van SVM, die buiten de lijnen belandde kon DIOS opgelucht ademhalen met setwinst op 29-27.

In de derde set bleken beide teams opnieuw gelijkwaardig en werd het verschil nooit meer dan twee punten. Liesbeth de Groot nam het op de midaanval over van Bente Duetz. Tot diep in de set was niet te voorspellen, wie deze set zou gaan winnen. Op 21-23 nam coach Knol een time-out. Dit gaf even inspiratie. Met een goed blok van Mariëlle Verbeek en een geplaatste aanval kwam DIOS op 23-23 weer op gelijke hoogte. Echter de slotpunten waren voor SVM, dat de set won met 23-25.

In de slotset namen de Oldemarktsters vanaf het begin de leiding en gaven dit ook niet meer uit handen. Een set, waarin spelverdeelster Mieke Schokker liet zien ook over andere kwaliteiten te beschikken, onder andere door slimme doortikballen en een prachtige driemeter aanval. Simone Slager, in het veld gekomen voor Anne Hoogma, liet prima verdedigend werk zien en ook Liesbeth de Groot wist met slimme aanvallen te scoren. DIOS nam met 18-12 ruim afstand. SVM kwam nog wel iets terug maar in de slotfase was DIOS aanvallend beter, zodat de set met 25-20 werd gewonnen.