Gemiste kans dames DIOS tegen OPM

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS misten een kans op de eerste zege van het seizoen tegen OPM 3 in Heerenveen. Na een matige eerste set, die verloren ging, herstelde Ten Veen Tweewielers/DIOS zich knap in de tweede en derde set. OPM wist echter de vierde set te winnen, zodat een beslissende vijfde set nodig was om de winnares aan te wijzen. OPM was hierin de betere en won de ontmoeting met 3-2. Niettemin namen de Oldemarktsters twee belangrijke punten mee naar huis.

Coach Brent Knol kon niet beschikken over aanvalster Janneke Dekker en libero Marieke Braad en begon met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Simone Slager, op de middenaanval Bente Duetz en Liesbeth de Groot en op de buitenaanval Deborah van der Valk en Anne Hoogma. Margreet Groen speelde op de liberopositie.

DIOS kwam traag uit de startblokken. De servicepass was niet goed en spelverdeelster Mieke Schokker moest alles op alles zetten om haar aanvalsters goed te kunnen bedienen. OPM maakte hier goed gebruik van en wist makkelijker te scoren. Op 19-15 nam coach Knol zijn eerste time-out. DIOS kwam wel dichterbij maar wist nog niet de aansluiting te vinden. Toch waren er mooie scores te zien van Deborah v.d. Valk en Bente Duetz. Op 24-21 volgde een tweede time-out. De set ging uiteindelijk toch naar OPM met 25-22.

In de tweede set kwam Mariëlle Verbeek in het veld voor Liesbeth de Groot. DIOS startte een stuk scherper. Met goede serviceseries van Mieke Schokker en Mariëlle Verbeek nam DIOS al vroeg een voorsprong. De servicepass kwam goed bij Mieke Schokker en zij gaf prima set-ups naar haar aanvalsters. Zo waren er mooie scores te zien van Deborah v.d. Valk en Simone Slager. Bij 9-13 nam OPM een time-out, maar die leek in eerste instantie niet veel uit te halen. Toch kwam OPM in de slotfase terug door een goede service. En nam het zelfs een 24-23 voorsprong. Na een tweede time-out van DIOS wist het in een uiterst spannende eindfase door te drukken en de set te winnen met 24-26.

Met opnieuw een goede servicedruk en soms fraai aanvallend spel wist DIOS in de derde set de druk te leggen bij OPM. Spelverdeelster Mieke Schokker speelde een uitstekende set en nam haar team op sleeptouw. DIOS kwam op een voorsprong en wist die goed vast te houden. Bij een 5-8 voorsprong moest coach Knol een wissel toepassen door een blessure bij Anne Hoogma en kwam jeugdspeelster Nina Ferwerda in het team. Met fraaie reddingen en nuttige punten liet Ferwerda zien dat ze veel in haar mars heeft. DIOS behield de voorsprong en won met 20-25.

In de vierde set gooide OPM er een tandje bovenop en scoorde opnieuw goed met hun service. OPM nam een lichte voorsprong. DIOS moest alle zeilen bijzetten en bij een 8-4 achterstand volgde een time-out, evenals op 15-10. DIOS had grote moeite met het verwerken van de goede service van OPM en kwam daardoor niet meer tot goede aanvallen. Toch kwam DIOS nog terug tot 20-18, maar kon niet voorkomen dat uiteindelijk werd verloren met 25-21.

De beslissende vijfde set begon desastreus voor DIOS. Na een achterstand van 4-0 volgde er een time-out. Op 6-2 kwam de geblesseerde Anne Hoogma nog in het team om wat te bewerkstelligen. Maar DIOS was het helemaal kwijt. De servicepass was ondermaats en er werd bijna niet meer gescoord. OPM speelde vol vertrouwen. De set ging dan ook met 15-5 naar OPM, dat de wedstrijd met 3-2 won.