Bekerverlies heren DIOS tegen HeVoC ‘89

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS uit Oldemarkt traden in de eerste ronde van de bekercompetitie aan tegen HeVoC ’89 in Heerenveen. Beide teams zijn ook elkaars concurrenten in de Promotieklasse van de regio Noord, aangezien HeVoC ’89 op dit moment de koploper is in de competitie en de Oldemarkters de verrassende nummer twee. Met een beperkte selectie moest Camping Krolsbergen/DIOS toch zijn meerdere erkennen in de Friezen, die met divisie-ervaring in de gelederen, de wedstrijd met 3-0 wonnen.

Bij DIOS waren drie belangrijke spelers afwezig, te weten Dennis Damhuis, aanvoerder Leon van der Heide en libero Folko van Starkenburg, waardoor coach Kees Verbeek slechts zeven spelers tot zijn beschikking had. Het team begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Frank Hagenus, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Albert Berger en de buitenaanvallers Roelof Onstwedder en Sigurd van Starkenburg. Bastiaan van de Haar stond klaar om eventueel in te vallen.

Vanaf het begin van de wedstrijd ontspon zich een interessante krachtmeting. Waar HeVoC met krachtige aanvallen trachtte te scoren vond het keer op keer het ijzersterke blok en de blokverdediging van de Oldemarkters tegenover zich. Met name Albert Berger vervulde een belangrijke rol in de blokkering. Aanvallend liet veteraan Roelof Onstwedder zien, na een ontspannen vakantie, weer geheel klaar te zijn om zijn rol op te eisen in het team. De blokkering van HeVoC kreeg geen vat op zijn slimme aanvallen. Verdedigend was Frank Hagenus een stabiele factor, maar hij wist ook aanvallend de nodige punten te scoren. Dit resulteerde erin, dat de strijd tot ver in de set gelijk op ging tot 19-20. Pas in de slotfase moest DIOS zijn meerdere erkennen in de Friezen, als gevolg van een paar slordige individuele fouten. HeVoC won de eerste set met 25-21.

In de tweede set wist HeVoC halverwege de set een paar punten voorsprong te nemen. Opnieuw waren het een paar slordigheden van de Oldemarkters, die hier voor zorgden. Aanvallend deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, maar verdedigend liet DIOS hier en daar een steekje vallen. Hoewel de afstand nooit groot werd bleef HeVoC de kleine voorsprong behouden. In de slotfase van de set had Albert Berger het even moeilijk met de pass en werd hij vervangen door Bastiaan van de Haar. Zijn eerste servicepass was prima, maar kon niet verhinderen, dat HeVoC ook de tweede set winnend afsloot met 25-21.

De derde set gaf hetzelfde beeld als in de voorgaande twee sets. Aanvallend deden beide teams niets voor elkaar. Aan DIOS-zijde wist Martijn Onstwedder een paar keer fraai te scoren met een midaanval. Het verschil werd echter verdedigend gemaakt. Door verdedigende fouten aan Oldemarkter zijde liepen de Heerenveeners uit via 11-7 naar 17-11. Bastiaan van de Haar kwam opnieuw in het veld voor Albert Berger, maar DIOS kon de kloof niet meer dichten, zodat HeVoC de wedstrijd op 25-18 met 3-0 wist te winnen. Niettemin kon DIOS, zeker gezien het vertoonde spelniveau en de krappe selectie terugzien op een goed gespeelde wedstrijd.

“Als ik zie, dat we het HeVoC, als getipte kampioenskandidaat, twee sets lang moeilijk hebben gemaakt met een krappe selectie dan geeft dat moed voor de confrontaties in de competitie. Als we compleet waren geweest had ik het nog moeten zien. Dan zijn we zeker gelijkwaardig aan elkaar en dat willen we in de competitie laten zien”, aldus coach Kees Verbeek.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.