Maximale winst heren DIOS op CSV

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS uit Oldemarkt zijn na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen in de Promotieklasse. Hoewel op voorhand in Zwolle een lastige wedstrijd werd verwacht tegen de reserves van CSV wisten de Oldemarkters het maximale resultaat uit de wedstrijd te halen. Met een krappe selectie wist Camping Krolsbergen/DIOS met name in de tweede en derde set de aanval van CSV te weerstaan en werd de wedstrijd met 0-4 gewonnen. Het gevolg is voorlopig een fraaie tweede plaats op de ranglijst achter koploper HeVoC ‘89 uit Heerenveen.

Omdat Frank Hagenus pas halverwege de tweede set aanschoof bij de wedstrijd had coach Kees Verbeek aan het begin slechts zeven spelers tot zijn beschikking. Folko van Starkenburg kon daardoor niet als libero optreden, maar nam als wisselspeler plaats op de bank. DIOS begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Leon van der Heide, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Bastiaan van de Haar en buitenaanvallers Dennis Damhuis en Sigurd van Starkenburg.

Vanaf het begin van de wedstrijd dicteerde DIOS het tempo. Na goed verdedigend werk kon Miquel Verbeek zijn aanvallers prima bedienen en dit resulteerde tot een grote voorsprong in de eerste set op de stand van 8-17. Sigurd van Starkenburg, die een sterke eerste set speelde, had hier een belangrijk aandeel in. In de slotfase kwam CSV nog wel iets dichterbij, maar de Oldemarkters maakten de eerste set vakkundig af met een setwinst op 20-25.
Ook in de tweede set leek er geen vuiltje aan de lucht voor DIOS. Met prachtige aanvallen van Dennis Damhuis en diagonaal Leon van der Heide nam DIOS opnieuw ruim afstand van CSV. De thuisploeg nam op 12-17 een time-out en kwam verrassend sterk terug. In de slotfase leek het er nog even om te spannen, maar de Oldemarkters hielden het hoofd koel en wonnen de tweede set met 23-25.

In de aanvangsfase van de derde set speelde CSV met name in de service alles of niets. Het leverde hen een voorsprong op van 9-3. Coach Verbeek besloot de verdediging te versterken door Folko van Starkenburg in te brengen voor Bastiaan van de Haar. Dit had het nodige effect, want DIOS kwam mede door de goede passing van van Starkenburg terug tot 11-12. Dat was het moment om Frank Hagenus in te brengen om de aanval van een impuls te voorzien. Hij verving Sigurd van Starkenburg. De Oldemarkters namen de leiding weer over, maar de voorsprong werd nooit groot. In de slotfase wist DIOS ook de derde set te veroveren met 23-25.

Vanaf het begin van de vierde set was zichtbaar, dat CSV er niet meer in geloofde. De thuisploeg begon steeds meer fouten te maken en ook het ijzersterke blok van Martijn Onstwedder droeg al snel bij aan een comfortabele voorsprong. Via 3-8 en 13-20 nam DIOS een grote voorsprong, die het ook niet meer uit handen gaf. Met set- en matchwinst op 16-25 behaalden de Oldemarkters een belangrijke 0-4 overwinning en namen zodoende vijf punten mee naar huis.

A.s. vrijdagavond, 16 oktober, speelt Camping Krolsbergen/DIOS in de eerste bekerronde in Heerenveen (Sporthal VMBO-plein)tegen de koploper in de Promotieklasse HeVoC ’89. Aanvang wedstrijd om 20.30 uur.

Geplaatst in Website, Wedstrijdverslagen H1.