Ruime winst dames DIOS op CSV

Met een ruime winst op de dames van CSV 4 blijven de dames van MFC Dalzicht/DIOS in het spoor van koploopster Meppel AZ. Door het puntverlies van Meppel, dat de topper tegen Landstede/VC Zwolle slechts met 2-1 wist te winnen, nestelt MFC Dalzicht/DIOS zich weer alleen op de tweede plaats en verkleint het de achterstand op titelverdedigster Meppel tot slechts één punt. Daarmee blijven de dames uit Oldemarkt één van de kampioenskandidaten in de ongemeen spannende tweede klasse. Landstede volgt op de derde plaats met twee punten achterstand op MFC Dalzicht/DIOS.

DIOS startte de wedstrijd met spelverdeelster Inge Busscher en de aanvalsters Deborah van der Valk, Annelies Vaartjes, Janneke Dekker, Anneke Brandsma en Margreet Groen. Dat DIOS een ruime overwinning zou behalen was aan het begin van de eerste set nog niet zichtbaar. DIOS had zichtbaar moeite met de aanvallen van CSV, die gericht, maar met een lage snelheid werden geplaatst. De verdediging van DIOS werd hierdoor menig keer verrast en keek halverwege de set aan tegen een achterstand van 11-15. Trainer/coach Miquel Verbeek nam een time-out en vanaf dat moment kwam de aanval van DIOS op stoom. Goede aanvallen van midaanvalster Anneke Brandsma en de buitenaanvalster Deborah van der Valk en Annelies Vaartjes brachten in de eindfase de voorsprong. De sterke service van Margreet Groen zorgde voor een voorsprong op 24-20, waarop Deborah van der Valk de set besliste met een krachtige aanval: 25-20.
In de tweede set werd het verzet van CSV gebroken. De aanval van DIOS was krachtiger en beter geplaatst, waardoor halverwege de set een voorsprong werd genomen op 15-11. Annelies Vaartjes wist met haar sterke service, tussentijds geholpen door een sterke midaanval van Anneke Brandsma, een serie van acht punten te maken, waardoor DIOS uitliep naar een voorsprong van 23-13. Met een opstellingsfout van CSV werd de set winnend afgesloten op 25-13.
Ook in de derde set nam DIOS het initiatief en wist het vlot uit te lopen naar een voorsprong van 16-10. Reden voor coach Verbeek om volop te wisselen. Simone Slager, Mariska Demmink en Annemiek Scheltinga kwamen in het team, dat ook in de gewijzigde samenstelling gedecideerd uitliep naar een ruime voorsprong en ook de derde set met 25-13 binnen haalde.
Door deze overwinning blijven de dames uit Oldemarkt in het kielzog van Meppel en belooft de eindfase van de competitie razend spannend te worden. DIOS speelt morgen uit tegen het op de achtste plaats staande SVM uit Marknesse.