Nipte winst heren DIOS op Reflex

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben in de Promotieklasse een nipte winst behaald op Reflex 3. Na een matige start, waarin de Kampenaren een 0-2 voorsprong namen richtten de Oldemarkters zich op en wist het in het vervolg van de wedstrijd de overige drie sets te winnen. Met de 3-2 winst op Reflex blijft Camping Krolsbergen/DIOS in deze competitie ongeslagen en neemt het voorlopig een fraaie tweede plaats in op de ranglijst.

Trainer/coach Klaas Veenma begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Bastiaan van de Haar en de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Roelof Onstwedder aan de wedstrijd. Folko van Starkenburg versterkte de verdediging als liberospeler.

Al in de eerste set bleek, dat beide teams weinig voor elkaar onderdeden. Na een sterke start van DIOS, waarin Roelof Onstwedder zich onderscheidde met een paar krachtige aanvallen, kwam DIOS op een lichte voorsprong op 9-5. In de middenfase van de set kwam Reflex, mede door een goede verdediging echter sterk terug en vanaf 17-17 gingen beide teams gelijk op richting de eindfase. Reflex wist het beslissende punt te maken op 26-28 en won de eerste set.

Aan het begin van de tweede set loste Leon van der Heide spelverdeler Miquel Verbeek af. Frank Hagenus kwam in de aanval voor Roelof Onstwedder. Aanvankelijk leken deze wissels vruchten af te werpen, want DIOS nam de leiding en kwam op een 10-6 voorsprong. Reflex kwam echter terug met slimme aanvallen en tot in de eindfase ging de strijd weer gelijk op. In de slotfase werden er door DIOS verdedigend te veel fouten gemaakt, waardoor Reflex ook de tweede set naar zich toe trok met 19-25.

De Oldemarkters bleven echter knokken voor een goed resultaat. In de derde set liep DIOS lange tijd achter een lichte achterstand aan. Pas op 17-17 kwam het langszij en ging het gelijk op richting de beslissende slotpunten. Met een blok en een krachtige aanval van Dennis Damhuis nam DIOS de leiding op 23-21. Na een sevicefout van Reflex besliste Damhuis met een mooie aanval de set met 25-22.

In de vierde set namen de Oldemarkters langzamerhand het initiatief over van Reflex. Na een voorsprong op 8-5 kwamen de Kampenaren nog terug tot 11-11, maar vanaf dat moment was de aanval DIOS kwalitatief beter dan Reflex. Reflex liet verdedigend steeds meer steken vallen en daar profiteerden de Oldemarkter aanvallers gretig van. Met krachtige aanvallen van Frank Hagenus en Sigurd van Starkenburg nam DIOS afstand van Reflex. Leon van der Heide deed een duit in het zakje met een tactisch geplaatste bal in het achterveld van Reflex. Met een harde aanval van Hagenus, die dwars door het blok van Reflex heen sloeg besloot DIOS de set met 25-19 winst.

In de beslissende vijfde set namen de Oldemarkters al snel een grote voorsprong. Bij de veldwisseling stond het 8-2 en de schare supporters rekenden al op een ruime zege. Maar de machine haperde. Misverstanden en individuele fouten aan DIOS-zijde zorgden er voor, dat Reflex weer langszij kwam. Het gevolg was een spannende eindfase, waarin DIOS uiteindelijk met een diagonale aanval van Dennis Damhuis en een service van Reflex in het net op matchtpoint kwam. Frank Hagenus sloot de set en de wedstrijd winnend af met een harde aanval via het blok, waarop Reflex geen antwoord meer had. Met een nipte 16-14 behaalden de Oldemarkters een nipte 3-2 overwinning op Reflex.