Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Dames DIOS verliezen streekderby tegen VVSA

Na twee jaar afwezigheid beleefden de volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS uit Oldemarkt, na het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse, haar rentree in de eerste klasse van de regio Noord. In de eerste wedstrijd van het seizoen stond meteen een heuse derby op het programma tegen VVSA uit Vollenhove. Hoewel Ten Veen Tweewielers/DIOS een groot gedeelte van de wedstrijd liet zien, dat het potentie heeft om een welkome aanvulling te zijn in de eerste klasse moest het toch een 1-3 verlies incasseren tegen VVSA.

Niettemin ziet het er goed uit voor de toekomst van het damesvolleybal in Oldemarkt. Dinsdagavond werden twee net-veertienjarigen toegevoegd aan de selectie van DIOS: spelverdeelster Denise Apperlo en midaanvalster Bente Duetz. De laatste kreeg zelfs de gehele wedstrijd speeltijd.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Simone Slager, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Janneke Dekker en de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Bente Duetz. Marieke Braad fungeerde als libero. DIOS begon de wedstrijd als gevolg van een matige pass slecht. VVSA nam al snel de leiding op 1-7. Gaandeweg de set herstelden de Oldemarktsters zich en slopen langzamerhand weer dichterbij. Deborah van der Valk wist met een praai fraaie aanvallen te scoren. Mariëlle Verbeek scoorde op mid en wist met een blok in de eindfase DIOS op 22-22 weer op gelijke hoogte te brengen met VVSA. In de slotpunten was VVSA net even sterker en wist het de eerste set te winnen met 23-25.

In de tweede set had DIOS moeite met de pass. Na een lichte voorsprong moest DIOS het initiatief laten aan VVSA. Liesbeth de Groot kwam op de midaanval voor Mariëlle Verbeek op de stand 6-8 en liet meteen haar waarde zien met een goede blokkering. Toch hield de verdediging last van de sterke servicedruk van VVSA. Dit leidde er uiteindelijk toe, dat VVSA ook de tweede set naar zich toe trok met 13-25.

Aan het begin van de derde set kwam Mieke Schokker als spelverdeelster in het veld voor Simone Slager en Margreet Groen als libero voor Marieke Braad. In deze set waren de krachtsverschillen, net als in de eerste set weer zeer klein. Tot 12-12 gingen beide teams gelijk op. Met een prachtige diagonale aanval van Anne Hoogma kwam DIOS even op voorsprong moest deze even later ook weer afgeven aan VVSA. Met een sterke diepe service liep VVSA uit naar 18-23, maar de Oldemarktsters gaven zich niet zo maar gewonnen. Met een strakke service van Janneke Dekker en een driemeter aanval van Anne Hoogma kwam DIOS terug tot 22-23. Maar een tactisch geplaatste bal bezorgde VVSA ook de derde set: 23-25.

In de vierde set kwam Mariëlle Verbeek terug op de midaanval voor Liesbeth de Groot. Op 8-7 kwam DIOS op een lichte voorsprong. Met een sterke serviceserie van Mieke Schokker groeide de voorsprong tot 14-11. VVSA vocht echter terug tot 18-18. In de eindfase wist Bente Duetz een fraaie aanval op mid af te ronden. VVSA kwam toch weer op voorsprong op 21-24, maar DIOS was vastbesloten om nog iets recht te zetten. Met een fraaie geplaatste bal van Janneke Dekker en een beslissende aanval van Anne Hoogma redde DIOS de eer door setwinst met 26-24. Na twee jaar bijna onafgebroken te hebben gewonnen lieten de Oldemarktsters zien wel degelijk een aanwinst te zijn voor de eerste klasse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.