Meppel winnaar in topduel tegen dames DIOS

Waar de dames van MFC Dalzicht/DIOS eerder in het seizoen in de thuiswedstrijd nog wisten te winnen van titelverdedigster Meppel AZ 3 moesten de dames uit Oldemarkt deze keer haar meerdere erkennen in de huidige kampioen. Daarmee liep het tot nu toe ongeslagen MFC Dalzicht/DIOS tegen haar eerste nederlaag aan. Mede door een sterke eindfase in de tweede set, waarin een ruime achterstand werd omgebogen in setwinst wist MFC Dalzicht/DIOS de schade te beperken tot een 2-1 verlies.

Met spelverdeelster Mieke Schokker en de aanvalsters Margreet Groen, Deborah van der Valk, Annemiek Scheltinga, Janneke Dekker en Annelies Vaartjes in de basis moest DIOS in de eerste set Meppel al snel een voorsprong laten op 11-6. Door de sterke service van Deborah van der Valk en scores van midaanvalsters Annelies Vaartjes en Annemiek Scheltinga vocht DIOS zich terug tot 13-13. Te veel servicefouten en een wisselende pass van DIOS zorgden in het tweede gedeelte, dat Meppel vrij eenvoudig kon uitlopen en de setwinst behaalde op 25-19.
Met een ongewijzigde bezetting nam DIOS in de tweede set een lichte voorsprong op 1-3. De sterke service van Meppel bracht DIOS vervolgens in de problemen. Door de matige pass kon Mieke Schokker het spel onvoldoende verdelen, waardoor de aanval onvoldoende rendement bracht. Via 14-7 liep Meppel uit naar een 18-14 voorsprong. Een sterke service van Janneke Dekker bracht DIOS terug op 19-18, waarna Meppel weer uitliep naar 22-18. Op deze stand bracht coach Miquel Verbeek Anneke Brandsma voor Annelies Vaartjes op mid, die meteen scoorde. Gesteund door de meegereisde supporters vocht DIOS zich terug. Deborah van der Valk wist twee keer te scoren, Meppel faalde bij twee aanvallen en door een goed blok van Annemiek Scheltinga en een lastige service van Anneke Brandsma haalde DIOS alsnog de setwinst met 23-25.
In de derde set set ging het tot 10-10 gelijk op. Daarna haperde de pass en de aanval bij DIOS, waardoor Meppel, dat zelf aanvallend sterk bleef spelen, een ruime voorsprong nam op 22-13. DIOS bleek niet bij machte zich nog een keer op te richten en verloor de set met 25-16. In een wedstrijd, waarin DIOS wellicht door spanning onder haar kunnen speelde werd Meppel met 2-1 de verdiende winnaar.
Meppel neemt hierdoor een voorsprong van twee punten op DIOS, dat tweede blijft door het puntverlies van medeconcurrent Landstede VC Zwolle. De spanning in de top van de tweede klasse blijft en krijgt morgen in Zwolle een vervolg in de topper tussen koplpposter Meppel en nummer drie Landstede. De dames van DIOS spelen morgenavond thuis in MFC Dalzicht om 21.30 uur tegen het op de achtste plaats staande CSV 4