Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Gratis Aquafun voor jongeren met autisme in Zwembad De Waterwyck

Onder auspiciën van Stichting Empower organiseert Zwembad De Waterwyck aan de Gagelsweg 25 in Steenwijk vanaf oktober 2015 lessen Aquafun voor jongeren tussen 12 en 18 jaar met een autisme spectrumstoornis. De lessen hebben een trainingscyclus van drie maanden en de lessen zijn de eerste twee maanden gratis.

Aquafun is het meest uitdagende aquafitnessprogramma. De programma’s zijn voor iedereen toegankelijk en hebben als doel om effectief en intensief te werken aan conditie, spierversterking, uithoudingsvermogen en algehele fitheid. Daarnaast is Aquafun gewoon heel leuk om te doen!
De lessen zijn heel geschikt voor kinderen en jongeren met autisme. De eerste lessen zijn erop gericht om kennis te maken met het zwembad en de verschillende zwemvormen. Er wordt gebruik gemaakt van ballen, opduikfiguurtjes, pionnen en banden. Daarnaast zijn er lessen Aquarobics met muziek, spelvormen en survival, met vrije keuzeonderdelen.

Zwembad/sporthal De Waterwyck beschikt over een zwembad, een sporthal én een gezellige lounge. Het zwembad bestaat uit een wedstrijdbad, recreatiebad, verwarmd uitzwembad, baby- en peuterbad en er zijn aangepaste voorzieningen voor mindervaliden.

Stichting Empower zet in op de kracht van mensen met een autisme spectrum stoornis en hun begeleiders; vandaar de Engelse vertaling hiervan ‘Empower’. Het symbool van de stichting staat enerzijds voor verbetering en groei (‘opplussen’) en anderzijds voor de positieve benadering. Stichting Empower heeft als doel om het perspectief en de kwaliteit van leven van mensen met een autisme spectrumstoornis en de mensen in hun omgeving te vergroten.

De eerste lessen starten in oktober 2015. De Aquafunlessen zijn vanaf oktober elke woensdagavond (start 7 oktober) in Zwembad De Waterwyck aan de Gagelsweg 25 in Steenwijk van 18.15 tot 19.00 uur. De lessen worden gegeven door de vakgroep van Zwembad De Waterwyck, aangevuld met pedagogische en didactisch geschoolde trainers van Empower.

De inschrijving voor de lessen Aquafun voor kinderen en jongeren met autisme is geopend. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats! Meld je aan via mbvs@dewaterwyck.nl of neem voor meer informatie contact op met Baukelien Kuiper van Zwembad De Waterwyck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.