Een blik vooruit – Sponsor(terug)loop

Terugblik-VooruitblikZoals te lezen in “Een terugblik op een goed seizoen: 2014-2015” hebben we vorig jaar een goed seizoen gehad. Er zijn veel positieve dingen te melden over het afgelopen seizoen. Met name de 20% hogere opbrengst op de acties stemmen tot trots. Hier zijn we de SAC en Miquel, maar ook iedereen die hier aan heeft bijgedragen zeer dankbaar voor.

Het blijft alleen erg lastig om afhankelijk te moeten zijn van de “bereidwilligheid” van onze leden en de mensen die willen bijdragen aan de acties.

Verder merken we dat onze sponsoren steeds meer moeite hebben met de “financiële” bijdrage die we van hen verlangen. Zo loopt elk jaar het totale sponsorbedrag terug. Vorig seizoen is het totale  sponsorbedrag teruggelopen met ruim 10% en voor de begroting van het nieuwe seizoen moeten we rekening houden met een terugloop van ruim 40%.

Een donkere wolk die we niet kunnen negeren! 

We hebben met een aantal sponsoren gesproken en deze sponsoren geven aan wel de kleding te willen vergoeden, maar niet meer elk jaar een financiële bijdrage te willen doen. Aangezien de meeste teams ondertussen aan nieuwe kleding toe zijn lijkt dit goed nieuws, maar voor ons als club betekent dit, dat we elk jaar een fors bedrag aan opbrengsten mislopen.

Omdat de meeste teams toe zijn aan nieuwe kleding is de SAC op pad gestuurd om na te denken over een nieuw sporttenue. We willen graag meer herkenbaarheid uitstralen en daarbij de kosten laag houden. De SAC is op onderzoek gegaan en samen met het bestuur is er een keuze gemaakt voor een nieuw sporttenue. Op dit nieuwe sporttenue zal ook ons nieuwe logo te zien zijn.

De keuze is gevallen op een sporttenue dat voor alle teams draagbaar is en dat een groot aantal jaren besteld kan worden.

Tijdens de ALV op 27 augustus zal het nieuwe sporttenue worden getoond (in elk geval het ontwerp). Daarnaast willen we op de ALV discussiëren over een mogelijke oplossing om het teruglopende sponsorbedrag te compenseren.

Ideeën en suggesties vooraf zijn zeer welkom! In elk geval zullen we een “Vrienden van DIOS” oprichten, meer informatie hierover zal ook bekend worden gemaakt op de ALV.

Geplaatst in Bestuur, Mededeling.