Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Heren 1 sluiten af met nederlaag

Vrij van degradatiezorgen moesten de volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS uit Oldemarkt in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen een nederlaag ondergaan tegen de reserves van OPM uit Heerenveen. OPM, dat nog wel een paar punten nodig had om de degradatiewedstrijden te ontlopen, toonde zich strijdbaar en daar had Camping Krolsbergen/DIOS toch wat moeite mee. Hoewel de onderlinge krachtsverhouding gering was moesten de Oldemarkters toch hun meerdere erkennen in de Heerenveeners, die met een 1-3 overwinning van het veld stapten.

 

Coach Kees Verbeek begon het duel met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Berend Dekker en de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Bastiaan van de Haar. Vanaf het begin van de wedstrijd ontspon zich een strijd, waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. En dat zou de hele wedstrijd zo blijven.

OPM nam, mede door onzorgvuldig spel van DIOS, vanaf het begin van de eerste set de leiding, maar groot werd het verschil nooit. Dennis Damhuis, normaal een zekere factor in de aanval, kwam niet goed uit de startblokken, waardoor OPM de voorsprong wist te behouden. Ondanks time-outs op 11-14 en 19-22 kwam DIOS niet dichterbij en moest het de eerste set laten aan OPM met 21-25.

In de tweede set waren de verschillen nog kleiner. De Oldemarkters namen halverwege de set een voorsprong op 14-9. OPM wist echter met een gevaarlijke service weer akelig dichtbij te komen. Na een time-out voor DIOS op 16-14 nam OPM het initiatief over en kwam zelfs op een 19-16 voorsprong. Met Frank Hagenus voor Berend Dekker kroop DIOS in de slotfase van de set weer dichterbij OPM. Met een paar krachtige aanvallen van Hagenus en Damhuis wist de thuisploeg de stand weer in evenwicht te trekken met 25-22.

Ook in de derde set ging het gevecht tot ver in de set gelijk op. Bastiaan van de Haar verhuisde naar de midaanval, aangezien Martijn Onstwedder nog steeds last had van een liesblessure en Frank Hagenus op diens positie op de buitenaanval. Toch moest de thuisploeg toezien, dat OPM opnieuw vanaf het begin het initiatief had en een lichte voorsprong nam. Tot in de slotfase ging het gelijk op. Na de laatste time-out op 18-20 van DIOS was het echter OPM, dat aan het langste eind trok en de set wist te winnen met 19-25.

DIOS begon slap aan de vierde set. Met Roelof Onstwedder voor Frank Hagenus kwam DIOS door servicefouten en zwak verdedigen op een 4-8 achterstand. Vanaf dat moment werd het een verbeten duel om alsnog voor de Oldemarkters een vijfde set af te dwingen. DIOS kwam weer op gelijke hoogte en tot diep in de eindfase waren beide teams aan elkaar gewaagd. De eindstand van de vierde set geeft wel aan, dat beide ploegen tot het uiterste streden om de eer. Uiteindelijk waren het de Friezen, die in de apotheose met 28-30 de gelukkigen waren. Berend Dekker kreeg in die eindfase een publiekswissel, aangezien hij zijn laatste wedstrijd voor DIOS speelde. Met een biermand en een fotocollage werd hij bedankt voor zijn inzet.

´We zijn natuurlijk dramatisch aan het seizoen begonnen. Als je bedenkt, dat we na vijf wedstrijden stijf onderaan stonden, dan kan ik alleen maar een compliment maken aan de groep, dat we, ondanks de nodige blessures, in de middenfase van de competitie in staat waren om met name de nodige punten van de toppers af te snoepen. Daardoor waren we voor deze wedstrijd al veilig. Met wat minder blessures en een gedegen voorbereiding op het nieuwe seizoen moeten we in staat om ons volgend seizoen te verbeteren`, aldus coach Kees Verbeek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.