Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Dames DIOS sluiten seizoen in stijl af

De volleybaldames van MFC Dalzicht/DIOS hebben als kampioen van de tweede klasse het seizoen in stijl afgesloten met een ruime overwinning op het op de negende plaats geëindigde Prota/Urk 2. Opmerkelijk bij het duel was de ruim gevulde reservebank bij MFC Dalzicht/DIOS, waarop ook de jeugdspeelsters, die eerder in het seizoen debuteerden plaats namen. Na afloop kregen de speelsters uit handen van voorzitter Kees Verbeek een kampioenschaal uitgereikt, die beschikbaar was gesteld door trainer/coach Brent Knol. Bovendien ontvingen de speelsters een herinneringsmedaille aan het zo verdiende kampioenschap.

 

Trainer/coach Brent knol begon het duel met spelverdeelster Simone Slager, met in haar diagonaal Mieke Schokker, de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Liesbeth de Groot en de buitenaanvalsters Anne Hoogma en Janneke Dekker. Vanaf het begin van de wedstrijd lieten de Oldemarktsters zien, dat er voor de reserves van Prota/Urk weinig te halen viel in Oldemarkt deze avond. Vanuit een goede verdediging nam DIOS meteen het heft in handen en met krachtige aanvallen van Anne Hoogma en Janneke Dekker liep de thuisploeg al snel naar een ruime voorsprong op 21-10. De gevaarlijke services van Simone Slager en Mariëlle Verbeek waren mede bepalend voor deze ruime voorsprong. In de slotfase hield DIOS de voorsprong vast en met 25-15 werd de eerste set dan ook overtuigend gewonnen.

In de tweede set kregen de jeugdspeelsters Denise Apperloo en Nina Ferwerda de kans om te laten zien wat ze konden. Ook Annemiek Scheltinga en Deborah van der Valk kwamen binnen de lijnen. Denise Apperloo kweet zich kundig van haar taak als spelverdeelster, terwijl Nina Ferwerda met haar gevaarlijke service de verdediging van de bezoeksters bestookte en verwarring zaaide. Hoewel Prota/Urk in staat bleek om iets dichterbij te blijven hield de thuisploeg de controle over de wedstrijd. Halverwege de set nam DIOS afstand zodat de Urksters op 22-15 een tweede time-out namen. DIOS gaf het initiatief niet meer uit handen en won de tweede set met 25-18.

In de derde set kwamen Simone Slager, Anne Hoogma, Janneke Dekker en Liesbeth de Groot terug in het veld. Samen met Deborah van der Valk en Mariëlle Verbeek mochten zij de wedstrijd uitspelen en dat deden ze met overtuiging. Vanaf het begin was DIOS aanvallend de betere en punt na punt werd de voorsprong dan ook uitgebreid. Verdedigend stond het goed bij de Oldemarktsters. Simone Slager kon haar aanvalsters dan ook naar hartenlust bedienen, waardoor er volop gescoord kon worden door de aanvalsters. Met een ruime setwinst van 25-11 werd het seizoen dan ook in stijl afgesloten met een 3-0 overwinning.

Na afloop van de wedstrijd werden de dames nog getrakteerd op een heerlijke taart, waarop het kampioensteam in fondant was afgebeeld, aangeboden door sponsor MFC Dalzicht uit Oldemarkt.

“We hebben een fantastisch seizoen op een prachtige manier afgesloten. Vorig seizoen waren we er al dichtbij, maar als je zoals dit seizoen slechts één duel verliest dan ben je de terechte kampioen. Trainer/coach Brent Knol heeft geweldig werk verricht in de afgelopen twee seizoenen. Ik ben benieuwd hoe de dames zich gaan presenteren in de eerste klasse van de Regio Noord, maar gezien de huidige selectie hebben we daar alle vertrouwen in.”, aldus voorzitter Kees Verbeek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.