Ruime overwinning op Ut Top uit Urk, Dames DIOS handhaven ongeslagen status

De afgelopen week traden de dames van MFC Dalzicht/DIOS uit Oldemarkt in een thuiswedstrijd aan tegen het op de zevende plaats staande Ut Top uit Urk. Met een degelijke overwinning wist MFC Dalzicht/DIOS haar ongeslagen status en de koppositie in de tweede klasse van het rayon Hanze-Linde te behouden. Concurrente en titelverdedigster Meppel 3 blijft door een 3-0 overwinning op het op de derde plaats staande Reflex 4 volgen met één punt achterstand. MFC Dalzicht/DIOS heeft op één derde deel van de competitie inmiddels een voorsprong van zes punten opgebouwd ten opzichte van de nummer drie, Reflex 4.
DIOS begon de wedstrijd met Janneke Dekker, Anneke Brandsma, Margreet Groen, Annemiek Scheltinga, Mieke Schokker en Annelies Vaartjes in de basis. Door de afwezigheid van een drietal speelsters had trainer/coach Miquel Verbeek weinig wisselmogelijkheden. Aanwinst Simone Slager nam plaats op de bank. In de eerste set liet DIOS degelijk spel zien. Vanuit een goede pass wist spelverdeelster Mieke Schokker haar aanvalsters goed te bereiken. Hier werd door de aanvalsters goed gebruik van gemaakt en DIOS wist al snel een ruime voorsprong te veroveren. In de middenfase van de set wisten Mieke Schokker en Margreet Groen deze voorsprong uit te bouwen met een sterke service, die er mede voor zorgden, dat DIOS de eerste set met een grote voorsprong van 25-13 wist af te sluiten. In de tweede set werd het niveau van de eerste set doorgetrokken. Opnieuw namen de dames uit Oldemarkt al vlot een voorsprong. Door de goede pass van DIOS was Mieke Schokker in staat om de midaanval veelvuldig aan te spelen. Midaanvalster Annemiek Scheltinga kon hierdoor haar stempel drukken op deze set door menig punt te scoren. Ut Top had hierop verdedigend geen antwoord en moest lijdzaam toezien hoe DIOS steeds verder wegliep en de set met de ruime cijfers van 25-16 won. In de derde set kreeg DIOS te maken met concentratieverlies. Dit leidde tot onnodige fouten en halverwege de set zelfs tot een achterstand van drie punten. Na een time-out van trainer/coach Verbeek wist Janneke Dekker met een paar geplaatste, tactische ballen de verdediging van Ut Top te ontregelen, waardoor DIOS weer langszij kwam. Op routine speelden de dames uit Oldemarkt de set uit. Met een overwinning van 25-19 werden drie punten toegevoegd aan het totaal en behield DIOS de koppositie in de tweede klasse. Morgenavond spelen de dames van DIOS uit tegen het op de vierde plaats staande Dalvo 2. De heren van DIOS spelen morgenavond uit tegen het op de vijfde plaats staande Rouveen 2.