Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Dames DIOS overtuigend kampioen, Na twee jaar terugkeer naar regioniveau

 En daar was dan de ontlading. Na een indrukwekkende eerste setwinst op Dalvo 3 met 13-25 vielen de dames van MFC Dalzicht/DIOS dol van vreugde in elkaars armen om een feestje te vieren. Na een lang seizoen werd het vooraf gestelde doel, promotie naar de eerste klasse van de regio Noord, met volle overtuiging afgedwongen met het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse van het rayon Hanze-Linde. In het vervolg van de wedstrijd zakte de concentratie bij MFC Dalzicht/DIOS wel wat weg en dat leverde zowaar nog een superspannende derde set op.

Trainer/coach Brent Knol begon met spelverdeelster Mieke Schokker, met Anne Hoogma in haar diagonaal, de midaanvalsters Liesbeth de Groot en Mariëlle Verbeek en de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Deborah van der Valk. Margreet Groen fungeerde als liberoverdedigster. Natuurlijk zat er enige spanning op de ploeg voorafgaand aan de wedstrijd. Maar eenmaal in het veld was er van spanning geen sprake meer. Vol overtuiging zochten de Oldemarktsters, vanuit een goede pass, vanaf het begin de aanval en zette het de verdediging van Dalvo onder druk. Mieke Schokker, die als spelverdeelster een uitstekende eerste set speelde en de juiste keuzes maakte, wist met snelle setups Janneke Dekker, Deborah van der Valk en Anne Hoogma te vinden. Dit drietal scoorde er dan ook lustig op los, zodat DIOS op overtuigende wijze een ruime voorsprong nam. Na 3-9 en 9-18 was Dalvo al door de time-outs heen. Libero Margreet Groen had een ijzersterke pass en Mariëlle Verbeek zette met een sterke serviceserie de verdediging van Dalvo onder druk. DIOS bleef geconcentreerd spelen en wist met overmacht de eerste set en daarmee ook het kampioenschap te verzilveren met een setwinst van 13-25.

In de tweede set kwam Simone Slager als spelverdeelster binnen de lijnen. Mieke Schokker ging op de diagonaal spelen, terwijl Anne Hoogma naar de buitenaanval ging. Annemiek Scheltinga verving Liesbeth de Groot op de midaanval. Vanaf het begin probeerde Dalvo met een andere spelopvatting het DIOS lastig te maken. De vele korte plaatsballetjes van Dalvo werden echter door de Oldemarktsters regelmatig goed verwerkt. Met name Anne Hoogma was verdedigend zeer alert. DIOS nam wel een lichte voorsprong, maar Dalvo bleef toch veel dichterbij dan in de eerste set. Pas in de eindfase liep de kampioen verder uit. Een knappe aanval rechtdoor van Janneke Dekker en een blok op de midaanval van Annemiek Scheltinga op setpoint betekende ook een tweede setwinst voor DIOS met 18-25.

In de derde set leken de rollen omgedraaid te worden. De spanning was er af bij de kampioen en de concentratie zakte weg. Dalvo nam daar dankbaar gebruik van met slimme aanvallen. Door slordig verdedigen van DIOS kwam de thuisploeg op een ruime voorsprong op 14-8. Tot ver in de set bleef de marge zes punten in het voordeel van Dalvo. Vanaf dat moment toonde DIOS zich de ware kampioen en kwam het niveau van de eerste set terug. Punt voor punt kroop DIOS dichterbij. Vanaf 21-21 was het stuivertje wisselen geblazen. Met een harde service wist Janneke Dekker op 27-28 alsnog het beslissende punt te scoren: 27-29 voor de kampioen uit Oldemarkt.

Na afloop werd het kampioenschap met de meegereisde supporters gevierd in de kantine van de sporthal in Dalfsen, waar DIOS bijna de lichten uitdeed om met de titel op zak huiswaarts te keren.

DSC_4280  DSC_4292 DSC_4299 DSC_4311 DSC_4313 DSC_4328 DSC_4330DSC_4339  DSC_4349 DSC_4350 DSC_4360 DSC_4449 DSC_4475 DSC_4484

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.