Twee keer winst dames DIOS

De dames van MFC Dalzicht/DIOS uit Oldemarkt blijven winnen. In de afgelopen week moesten de dames maar liefst twee keer in actie komen: voor de competitie en in de kwartfinale van de bekercompetitie van het rayon Hanze-Linde. In beide wedstrijden toonde MFC Dalzicht/DIOS zich de sterkste. Door de winst in de bekerwedstrijd is MFC Dalzicht/ DIOS doorgedrongen tot de halve finale, waarin het tegen Dalvo uit Dalfsen zal uit komen.

Voor de competitie reisden de dames van DIOS naar Emmeloord om tegen het laaggeplaatste VC Emmeloord aan te treden. Al vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk, dat DIOS van Emmeloord niet veel te duchten had. In de eerste set nam DIOS al snel een voorsprong en wist dit vol te houden tot de eindstand van 12-25 op het scorebord stond. In de tweede set wist Emmeloord iets meer tegenstand te bieden, maar het degelijke aanvalsspel van DIOS zorgde toch ook weer snel voor een voorsprong. Dit keer kwam VC Emmeloord nog tot 15 punten, maar de setwinst van 15-25 was voor DIOS. In de derde set waren de dames uit Oldemarkt oppermachtig. De aanvalsters van DIOS konden zich heerlijk uitleven. VC Emmeloord kon daar nog maar weinig tegen in brengen. Het gevolg was een zeer ruime setwinst van 08-25. Met drie punten in de pocket en de wetenschap, dat de koppositie van DIOS niet in gevaar was gekomen, reisde DIOS tevreden huiswaarts.

In MFC Dalzicht in Oldemarkt werd woensdagavond in de kwartfinale van de beker aangetreden tegen derde klasser Vledder. Het krachtsverschil tussen tweede en derde klasse was vanaf het begin van de wedstrijd zichtbaar. Met speels gemak wist DIOS ook deze horde te nemen. DIOS plaatste zich voor de halve finale door de overduidelijke winst van 25-09 en 25-12 op Vledder.