Moeizame uitwinst voor dames DIOS

De volleybaldames van MFC Dalzicht/DIOS zijn met een goede serie wedstrijden bezig. Voor de zevende keer op rij wisten de Oldemarktsters te winnen. Ditmaal was SVM 3 in Marknesse het slachtoffer. Geheel vlekkeloos verliep de wedstrijd echter niet. Na de eerste set moeizaam en de tweede set overtuigend te hebben gewonnen moest de derde set aan SVM worden gelaten. MFC Dalzicht/DIOS handhaaft zich op de tweede plaats in de tweede klasse en is nog steeds ongeslagen.

Trainer/coach Brent Knol kon vanwege een voetblessure niet beschikken over spelverdeelster Mieke Schokker. In de basis startte daarom Simone Slager als spelverdeelster met in haar diagonaal Marieke Braad, op de midposities Annemiek Scheltinga en Mariëlle Verbeek en op de buitenaanval Margreet Groen en Janneke Dekker. In de eerste set waren beide teams aan elkaar gewaagd en ging de strijd lang gelijk op. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt door een mooie service-serie van Janneke Dekker en een paar knappe midaanvallen van Annemiek Scheltinga. De eerste set eindigde uiteindelijk in een 22-25 overwinning voor DIOS.

Aan het begin van de tweede set bracht coach Knol de van een blessure herstelde Liesbeth de Groot in de ploeg op de midpositie voor Mariëlle Verbeek. DIOS zette vanaf het begin van de set druk op de verdediging van SVM. Met een goede servicedruk en snelle aanvallen van Margreet Groen en Janneke Dekker liep DIOS snel uit naar een comfortabele voorsprong en gaf die niet meer uit handen. De set eindigde in een overtuigende 13-25 overwinning voor de Oldemarktsters.

In het begin van de derde set kwam Mariëlle Verbeek weer op de midaanval. DIOS begon ongeconcentreerd aan de set en keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Coach Knol was genoodzaakt een time-out te nemen om de ploeg weer op scherp te zetten. Maar door gebrek aan concentratie en het niet aankomen van de servicepass bij spelverdeelster Simone Slager liep SVM uit naar een voorsprong van 9-2. Op die stand nam coach Knol opnieuw een time-out. De ploeg uit Oldemarkt kon het goede spel uit de tweede set geen vervolg meer geven en door het knappe verdedigen van SVM kwam DIOS weinig meer aan aanvallen toe. Halverwege de derde set kwam Liesbeth de Groot nog een keer in de ploeg. Door een serie goede aanvallen van Margreet Groen wist DIOS de grote achterstand nog wat kleiner te maken. Uiteindelijk ging de set dan toch met 25-19 naar SVM, maar won DIOS de wedstrijd met 1-2 en blijft daarmee op de tweede plaats staan op de ranglijst met twee punten achterstand op Espel-Creil.