Overtuigende winst dames DIOS op SVI

De volleybaldames van MFC Dalzicht/DIOS hebben op overtuigende wijze afgerekend met één van de naaste concurrenten in de top van de tweede klasse van het rayon Hanze-Linde. Met de jeugdige talenten Marieke Braad en Mariëlle Verbeek in de basis wisten de Oldemarktsters een 3-0 zege af te dwingen tegen het op de tweede plaats staande vierde team van SVI uit Zwolle. Door deze overwinning stijgt MFC Dalzicht/DIOS zelf naar de tweede plaats en blijft het met slechts één punt achterstand in het kielzog van koploopster Espel/Creil.

Bij afwezigheid van Margreet Groen en de nog geblesseerde Liesbeth de Groot moest trainer/coach Brent Knol het opnieuw met een krappe selectie doen. De 15-jarige Jiska Duetz vulde de selectie aan als reserve. DIOS begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Marieke Braad, de buitenaanvalsters Simone Slager en Janneke Dekker en de midaanvalsters Annemiek Scheltinga en Mariëlle Verbeek. In de beginfase van de wedstrijd was het van beide kanten nog even aftasten, maar vanaf 5-5 kreeg DIOS de overhand in de wedstrijd. Door een goede service van Marieke Braad nam DIOS een voorsprong op 9-5. Vanaf dat moment was de aanval van DIOS duidelijk de betere. Annemiek Scheltinga scoorde prima punten op de midpositie en Simone Slager wist met 3-meteraanvallen en slimme tactische ballen de voorsprong te vergroten. DIOS kwam op een ruime voorsprong van 22-10. Toch kwam SVI nog gevaarlijk terug door een goede service en slordige momenten aan de kant van DIOS. Janneke Dekker wist op 22-17 het tij te keren met een prachtige tactisch geplaatste bal in het centrum van de verdediging van SVI. Vervolgens speelde DIOS de set uit met setwinst op 25-17.

In de tweede set was de tegenstand van SVI groter. Daardoor ging de strijd lang gelijk op. Pas halverwege de set, vanaf 14-14 wisten de Oldemarktsters het initiatief weer over te nemen. Janneke Dekker scoorde via het blok en met een tactische bal, maar SVI bleef in het spoor. In de eindfase wist Annemiek Scheltinga met een prachtige omloopaanval op mid en een snelle midaanval een gaatje te slaan. Simone Slager scoorde via het blok het setpoint en de setwinst werd binnengehaald door een goed getimed blok van Marieke Braad op 25-21.

De weerstand van SVI was echter nog niet gebroken in het eerste gedeelte van de derde set. SVI nam de leiding met 4-9. Dit noopte coach Brent Knol om al vroegtijdig in de set twee time-outs te nemen. Na een 6-11 achterstand zorgde de gevaarlijke en strakke service van Janneke Dekker voor de ommekeer op 11-11. Spelverdeelster Mieke Schokker wist met tweeslagen en tactische ballen DIOS weer op voorsprong te brengen. Vanaf dat moment had DIOS de wedstrijd weer onder controle en was de tegenstand van SVI gebroken. Mariëlle Verbeek wist in de eindfase nog een goede midaanval af te ronden. Na een miraculeuze redding van Mieke Schokker, die rechtstreeks een punt opleverde speelde DIOS de set geroutineerd uit en won het ook de derde set met 25-17.