Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Wedstrijdverslagen H1

Eerste punt voor debutant DIOS in 3e Divisie

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben een zeer verdienstelijk debuut gemaakt in de Derde Divisie tegen Vovem ’90 uit Emmeloord. Na een bloedstollende eerste set, die nipt werd verloren, was DIOS de betere in de tweede set. De derde en de vierde set werden weliswaar verloren door de Oldemarkters, maar beide teams waren dermate aan elkaar gewaagd, dat deze sets met een miniem verschil naar de polderbewoners gingen. Al met al waren de Oldemarkters na afloop tevreden over het eerste punt in de Derde Divisie, maar vooral met het vertoonde spel en met een beetje meer geluk had er zelfs meer in gezeten.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de strijd met spelverdeler Leon van der Heide, met Harmen Arendshorst in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Marco Plat en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra. Tot 9-9 gingen beide teams gelijk op, maar vanaf dat moment namen de Oldemarkters het initiatief. Met een ijzersterke Marco Plat op de buitenaanval en de sterke blokkering van Martijn Onstwedder en Harmen Arendshorst en de nodige fouten aan de kant van Vovem ’90 liep DIOS uit naar een comfortabele voorsprong op 19-13. De Emmeloorders kwamen echter sterk terug, mede door de nodige fouten aan DIOS-zijde en kwamen op 22-22 weer langszij. Vanaf dat moment ontspon zich een zwaar gevecht om de setwinst, dat nog wel even zou duren. Beide teams kregen meerdere setpoints, maar wisten deze niet te verzilveren, zodat de teams in evenwicht bleven tot maar liefst 31-31. In de slotfase was het echter de routine van Vovem ’90, dat de doorslag gaf en de set ging voor DIOS helaas verloren met 31-33.

In de tweede set kwam Dennis Damhuis op de buitenaanval voor Bastiaan van de Haar. Aanvankelijk nam VoVem ’90 een lichte voorsprong, maar DIOS knokte zich terug in de wedstrijd en met een sterk blok van Martijn Onstwedder en een harde aanval van Harmen Arendshorst kwam DIOS op 8-8 op gelijke hoogte. Vanaf dat moment lag het initiatief bij DIOS. Met prachtige aanvallen van Marco Plat, die een zeer sterke wedstrijd speelde, en Harmen Arendshorst nam DIOS de leiding op 19-15. In de slotfase deed Dennis Damhuis nog een duit in het zakje en met een machtige aanval via het blok van VoVem ’90 scoorde hij het beslissende punt op 25-21.

In de derde set kwam Albert Berger op de midaanval voor Johan Dijkstra. Tot halverwege de set gingen beide teams gelijk op. Vanaf 14-13 nam Vovem ’90 het heft in handen. Het kwam op een 18-23 voorsprong, maar in de slotfase kwamen de Oldemarkters dankzij Marco Plat en de sprongservice van Harmen Arendshorst nog terug tot 22-24. De laatste sprongservice van Arendshorst ging echter uit en daarmee was de setwinst met 22-25 voor Vovem ’90.

Johan Dijkstra keerde in de vierde set terug voor Martijn Onstwedder en Bastiaan van de Haar verving Dennis Damhuis. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Tot 12-12 gelijk op, maar vervolgens liep Vovem ’90 uit naar 13-19. De Oldemarkters toonden veerkracht, vochten zich terug met een sterk blok van Plat en Dijkstra. Met een strakke service van Johan Dijkstra kwam DIOS terug tot 19-23. In de slotfase wist Harmen Arendshorst het gat nog te verkleinen tot 22-24, maar het slotakkoord was voor Vovem ’90, dat ook deze set won met 22-25.

“We hebben vandaag laten zien, dat we ook op dit hogere niveau behoorlijk mee kunnen. Als je tegen een ploeg, die jaarlijks in de top 5 van de Derde Divisie eindigt, met zulke minimale cijfers verliest (totale setstanden 100 tegen 104)

dan geeft dat wel vertrouwen. Jammer is wel, dat we Dennis Damhuis straks een paar maanden kwijt zijn als gevolg van een operatie en dat is lastig op te vangen. Maar we gaan zeker strijden om ons te handhaven`, aldus voorzitter en assistent-coach Kees Verbeek

Fraaie zege heren DIOS op VC Drachten

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben een belangrijke zege behaald in de uitwedstrijd tegen het op de vierde plaats staande VC Drachten. Hoewel de Oldemarkters de eerste set ruim verloren kwamen ze in het vervolg van de wedstrijd sterk terug en namen zelfs een 1-2 voorsprong in sets. Drachten echter won de vierde set, zodat een beslissende vijfde set noodzakelijk was. Hierin was DIOS de betere en trok de set met 11-15 naar zich toe. Een belangrijke 2-3 overwinning voor de Oldemarkters, die naar de zevende plaats klommen op de ranglijst in de Promotieklasse.

DIOS begon de wedstrijd in Drachten zonder trainer/coach Klaas Veenma, die pas halverwege de set aanschoof. Leon van der Heide nam in het begin de coaching op zich en begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de buitenaanvallers Marco Plat en Dennis Damhuis en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra.

DIOS had moeite om in de eerste set in het spel te komen. Het had een onvoldoende antwoord op de servicedruk van VC Drachten en speelde zelf te statisch, zodat VC Drachten al snel een voorsprong te pakken had. De Friezen lieten deze ook niet meer glippen en wonnen de eerste set met een ruime marge op 25-15.

In de tweede set waren de Oldemarkters beter bij de les en kwamen halverwege de set op een 10-13 voorsprong, mede veroorzaakt door de sterke service van Leon van der Heide, die regelmatig voor Martijn Onstwedder in het achterveld kwam om te serveren en de verdediging te versterken. Tactisch voerde DIOS de opdrachten prima uit. De blokkering op rechtsvoor werd pal op de antenne geplaatst, zodat VC Drachten gedwongen werd om veel aanvallen diagonaal te plaatsen. De verdedigers van DIOS kregen hier voldoende vat op en konden zodoende ook zelf vanuit de aanvalsopbouw scoren. Daarbij werd door spelverdeler Miquel Verbeek ook de 3-meter aanval via Sigurd van Starkenburg regelmatig ingezet. Van Starkenburg wist dan ook veelvuldig te scoren, zodat DIOS de tweede set won met 25-27.

In de derde set wisten de Oldemarkters het goede spel voort te zetten. DIOS anticipeerde goed op de korte services van VC Drachten en konden van daaruit hun eigen aanvalsspel spelen. Ook de service van Miquel Verbeek, Leon van der Heide en Johan Dijkstra droegen in belangrijke mate bij in de score. Blokkerend had Martijn Onstwedder een sterke fase. VC Drachten begon steeds meer fouten te maken en de lange rally´s werden steeds vaker door DIOS gewonnen. Het resultaat: 21-25 winst in de derde set.

In de vierde set wist DIOS aanvankelijk een lichte voorsprong te nemen en had het kansen om de wedstrijd met 1-3 naar zich toe te trekken. Vanaf 20-20 werd de pass aan Oldemarkter zijde echter onrustig. Ook tactische ballen hadden niet het gewenste resultaat, zodat VC Drachten met 26-24 de stand in sets in evenwicht bracht.

De beslissende vijfde set ging tot de veldwissel gelijk op. Op 8-7 kwam Albert Berger voor Johan Dijkstra in het team om de blokkering te versterken. Berger wist meteen drie aanvallen van VC Drachten te blokkeren. Even later kwam Johan Dijkstra weer terug voor Berger op de servicepositie en wist ook hij te scoren. Een servicefout van VC Drachten op het matchpoint van 11-14 bezorgde DIOS de winst met 2-3 in sets.

Vrijdagavond a.s. speelt Camping Krolsbergen/DIOS om 20.00 uur in MFC Dalzicht in Oldemarkt tegen het op de derde plaats staande Reflex uit Kampen.

Heren DIOS komen tekort tegen VC Joure

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten hun meerdere erkennen in het hooggeplaatste VC Joure. Hoewel de Oldemarkters met name in de eerste en de vierde set kansen kregen op een beter resultaat, waren het de Friezen, die in de slotfases van deze sets lieten zien, dat ze een set over de streep konden trekken. DIOS bleef met lege handen achter en ging met een 0-4 nederlaag van het veld.

Trainer/coach Klaas Veenma begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Marco Plat, de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Bastiaan van de Haar en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra.

DIOS begon de wedstrijd voortvarend en nam in het begin van de eerste set het initiatief. Door de ijzersterke blokkering van Bastiaan van de Haar kwamen de Oldemarkters op een 10-7 voorsprong. VC Joure echter was een geduchte, ervaren tegenstander, en kwam weer op gelijke hoogte op 12-12. Leon van der Heide kwam op de servicepositie voor Martijn Onstwedder en wist met zijn gevaarlijke services er voor te zorgen, dat DIOS op een 16-12 voorsprong kwam. DIOS wist de voorsprong echter niet vast te houden en richting de eindfase van de set kwam VC Joure op 18-18 weer langszij. De ervaring van VC Joure zorgde ervoor, dat DIOS alsnog de eerste set verloor met 20-25.

Na een lichte achterstand in de beginfase van de tweede set kwam DIOS nog even langszij op 6-6. VC Joure liet in de tweede set zien, dat het niet voor niets op de tweede plaats in de Promotieklasse staat. De blokkering en de verdediging van DIOS konden de gevarieerde aanvallen van VC Joure onvoldoende pareren, zodat de Friezen een ruime marge konden opbouwen en de set afsloten met setwinst op 15-25.

Aan het begin van de derde set besloot coach Veenma om spelverdeler Miquel Verbeek te vervangen voor Leon van der Heide. Sigurd van Starkenburg kwam op de diagonaalpositie te spelen en Albert Berger begon op de midaanval voor Johan Dijkstra. Deze omzettingen hadden echter niet het gewenste effect. Vanaf het begin van de set liepen de Oldemarkters achter de feiten aan. DIOS kwam al snel op een grote achterstand te staan. Halverwege de set kwam Miquel Verbeek terug als spelverdeler, maar DIOS stond toen al negen punten achter. In de slotfase gooide VC Joure er nog een schepje bovenop. Met een harde sprongservice wisten de Friezen in de slotfase de laatste vier punten te scoren en wonnen ze de set met een ruime voorsprong op 10-25.

In de vierde set was DIOS beter bij de les, vastbesloten om in ieder geval nog een punt uit de wedstrijd te halen. De Oldemarkters boden aanmerkelijk meer tegenstand en kwamen door een sterke serviceserie van Johan Dijkstra op een 10-6 voorsprong. Toch kon DIOS deze voorsprong niet vasthouden en zag het VC Joure langzaam maar zeker weer langszij komen. Tot 20-20 waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de slotfase ging VC Joure net even iets slimmer om met de mogelijkheden. Met een paar geplaatste tactische ballen sloegen ze op 21-24 het gaatje om vervolgens de set en de wedstrijd geroutineerd binnen te halen met 21-25, de Oldemarkters achter latend met lege handen.

Heren DIOS verliezen opnieuw van OPM

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS wisten de confrontatie met de reserves van OPM in Heerenveen niet te winnen. Na twee verloren sets wisten de Oldemarkters de derde set te winnen. In de vierde set waren er kansen om de stand gelijk te trekken, maar in de slotfase waren de Heerenveeners net even beter bij de les, waardoor OPM de wedstrijd met 3-1 won.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met Marco Plat in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Bastiaan van de Haar en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra. Leon van der Heide speelde als libero.

Vanaf het begin van de eerste set liep de servicepass moeizaam bij de Oldemarkters. Spelverdeler Verbeek moest zodoende veel setups vanaf de driemeterlijn geven, waardoor de aanval te doorzichtig werd. DIOS probeerde met tactische ballen de schade te beperken, maar over het algemeen oogde het spel van DIOS te verkrampt. OPM liep in de slotfase uit op de Oldemarkters en wisten de eerste set met 25-17 te winnen.

In de tweede set kon DIOS aanvankelijk nog redelijk gelijke tred houden met OPM. Het aanvalsspel zag er wat verzorgder uit, maar de tactische varianten pakten minder goed uit. In het achterveld werd Martijn Onstwedder een aantal keren vervangen door Sigurd van Starkenburg om de service te versterken en ook verdedigend stond van Starkenburg zijn mannetje. Toch wist OPM in de slotfase weer een paar punten marge op te bouwen en ging het er met de tweede setwinst vandoor met 25-18.

Aan het begin van de derde set verhuisde Marco Plat naar de buitenaanval in plaats van Bastiaan van de Haar. Sigurd van Starkenburg kwam op de diagonaalpositie te spelen. Met deze omzetting kwam er meer lijn in het spel van de Oldemarkters. Tot diep in de set hielden de beide teams elkaar in evenwicht. DIOS wist haar eerste setwinst af te dwingen met 23-25.

In de vierde set werd Johan Dijkstra op de midaanval vervangen voor Albert Berger. Ondanks de nodige passfouten in de verdediging van DIOS wisten de Oldemarkters richting het einde van de set een kleine voorsprong te nemen op 16-18 en mocht DIOS nog hopen op een beslissende vijfde set. In de slotfase speelde de passing DIOS weer parten. OPM kwam op 22-22 weer langszij en wist daarna een punt voorsprong te nemen. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter bezorgde de Heerenveeners het setpoint, wat ze daarna met 25-23 verzilverden.

Ondanks het verlies met 3-1 tegen OPM klommen de Oldemarkters een plaatsje op de ranglijst in de Promotieklasse. Met een nette zesde plaats staat DIOS keurig in de middenmoot.

Steevast wint derby van DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten hun meerdere erkennen in de gemeentelijke derby tegen Steevast uit Steenwijk. Hoewel beide teams tot ver in de sets redelijk aan elkaar gewaagd waren in een boeiende wedstrijd was het Steevast, dat in de slotfases van de sets het verschil met veel servicedruk maakte. De Steenwijkers wisten de wedstrijd met 0-4 te winnen. Door dit resultaat neemt Steevast voorlopig de vijfde positie in in de Promotieklasse en de Oldemarkters staan op de zevende plaats.

DIOS nam in de beginfase van de eerste set een lichte voorsprong door de goede service van Marco Plat en Dennis Damhuis. Vanaf 11-7 kwam Steevast met gevaarlijke aanvallen van Gerard van de Burg en Detmar Slager terug in de wedstrijd. Vanaf 12-12 ging de strijd tot diep in de eerste set gelijk op. In de slotfase hield Dennis Damhuis DIOS in eerste instantie in de race met een serie goede aanvallen. Maar met een foutservice van Martijn Onstwedder en een aanval van Damhuis in het blok van Steevast was de eerste set een prooi voor de Steenwijkers met 23-25.

In het begin van de tweede set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Steevast nam een lichte voorsprong, maar meer dan twee punten verschil kwamen er niet op het scorebord. Vanaf 13-13 was het opnieuw Steevast, onder aanvoering van spelverdeler Ronald Berghuis, die een prima wedstrijd speelde, dat de druk opvoerde. In de slotfase wist Gerard van de Burg van Steevast met zijn krachtige sprongservice de verdediging van DIOS onder vuur te nemen. Dit leverde Steevast uiteindelijk een voorsprong op, waardoor het ook de tweede set wist te winnen met 18-25.

In de derde set kwamen de Oldemarkters al snel op een achterstand. Op 3-8 werd Albert Berger bij DIOS ingebracht voor Johan Dijkstra. Een sterke serviceserie van Albert Drent van Steevast zorgde ervoor, dat de Steenwijkers de voorsprong behielden. Vanaf 8-13 knokte DIOS zich terug in de wedstrijd en kwam het op 15-15 weer langszij. Vanaf 17-17 werd DIOS opnieuw door Gerard van de Burg weggeserveerd. De verdediging van DIOS kreeg geen vat op zijn harde sprongservices. Een aantal ballen gingen rechtstreeks terug naar de overkant, waar Steevast dankbaar gebruik maakte van de geboden mogelijkheden om aan te vallen. Steevast won dan ook de derde set met 19-25.

In de vierde set liep DIOS al snel een lichte achterstand op, die het in het verloop van de set ook niet meer goed kon maken. Na een achterstand op 8-16 wist Sigurd van Starkenburg met een goede serviceserie de achterstand nog terug te brengen tot 12-16. Dankzij de sterke blokkering van Albert Berger en Martijn Onstwedder wist DIOS nog terug te kruipen naar 19-22, maar het slotakkoord was echter voor Steevast, dat ook de vierde set naar zich toe trok met 21-25.