Knappe winst dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS hebben een belangrijke overwinning geboekt op VC Zwolle. Na een uiterst overtuigende start van DIOS kwam VC Zwolle sterk terug, dat de tweede en de derde set wist te winnen. De Oldemarktsters herstelden zich goed en stelden in de vierde en beslissende vijfde set overtuigend orde op zaken. Met een belangrijke 2-3 zege nam DIOS iets meer afstand op de onderste posities in de eerste klasse.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkertsma met in haar diagonaal Anne Hoogma, de midaanvalsters Michelle Jelsma en Marle Mulder en de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Quirine Steenbergen. Marieke Braad speelde op de liberopositie.

Vanaf het begin van de eerste set zette DIOS de tegenstandster onder druk met een goede service. VC Zwolle wist zich geen raad met de servicedruk en kon daardoor ook aanvallend weinig uitrichten. Ook aanvallend was DIOS de bovenliggende partij met prachtige 3-meter aanvallen van Quirine Steenbergen. VC Zwolle maakte te veel fouten, zodat de Oldemarktsters de eerste set overtuigend naar zich toetrokken met 14-25.

In de tweede set zocht DIOS met de service de libero van VC Zwolle op. Deze kreeg echter steeds meer vat op de service van DIOS, waardoor VC Zwolle steeds meer aan aanvallen toe kwam. DIOS hield dit te lang vast waardoor het zelf in de problemen kwam. Het had geen goed antwoord op de aanval van VC Zwolle, zodat de stand op 25-12 gelijk getrokken werd.

DIOS kwam in de derde set beter in haar spel en wist lange tijd gelijk op te gaan met VC Zwolle, dat uiteindelijk net wat beter en slimmer omging met de aanvalsmogelijkheden. In de eindfase van de set drukten de Zwolsen door naar 25-19, waarmee de stand op 2-1 in sets kwam.

In de vierde set besloten de Oldemarktster met volle risico te serveren. Dit lukte wonderwel. Net als in de eerste set werd de verdediging van VC Zwolle ontregeld door de servicedruk van DIOS. VC Zwolle moest regelmatig de bal gewoon inleveren bij DIOS, dat daar wel raad mee wist. Dankzij de goede spelverdeling van Anne Wil Folkertsma kwam DIOS aan goede scorende aanvallen toe. Het spelplezier nam ook zichtbaar toe bij DIOS, dat met een overtuigende 17-25 de stand in sets weer gelijk trok.

In de beslissende vijfde set trok DIOS de goede lijn door. Al snel stond er een geruststellende voorsprong op het scorebord. Bij de wissel van speelhelft stonden de Oldemarktsters met 3-8 voor. Deze voorsprong gaf DIOS niet meer uit handen. Het speelde de set volwassen en overtuigend uit met een 8-15 setwinst.

Door de winst met 2-3 nam DIOS voorzichtig iets meer afstand van de laatste posities in de eerste klasse.

Tweede overwinning voor dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS wisten tegen het hoger geplaatste VCR in Ruinerwold de tweede overwinning van het seizoen te behalen. Nadat beide teams na twee sets gelijk stonden wisten de Oldemarktsters het verschil in de derde en de vierde set te maken, zodat DIOS met 1-3 winst huiswaarts keerde. De vier belangrijke punten zorgden ervoor, dat de Oldemarktsters een plek opschoven in de stand naar de tiende plaats in de eerste klasse.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met Anne Hoogma in haar diagonaal, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Janneke Dekker en de midaanvalsters Michelle Jelsma en Mariëlle Verbeek. Marieke Braad speelde in tegenstelling tot de eerdere wedstrijden als libero niet links achterin, maar centraal achterin.

Er stond op voorhand wel enige spanning op het duel. Om bij de onderste plaatsen in de eerste klasse vandaan te komen was het voor DIOS belangrijk om punten te scoren tegen VCR. In de eerste set ging de strijd lange tijd gelijk op. Marieke Braad onderscheidde zich vanaf het begin door met haar snelheid belangrijke verdedigende acties uit te voeren van waaruit DIOS de aanvallen weer kon opbouwen. Vanaf 20-20 wisten de Oldemarktsters het verschil te maken met een gevaarlijke service, waar VCR onvoldoende vat op kreeg, zodat de eerste set naar DIOS ging met 22-25.

Coach Brent Knol attendeerde zijn team erop, dat VCR heel diep in het achterveld verdedigde, waardoor er centraal in het veld veel ruimte lag om te scoren. De Oldemarktsters maakten er echter te weinig gebruik van en kwamen al snel op een achterstand te staan. Mieke Schokker werd als spelverdeelster vervangen door Anne Wil Folkersma. Michelle Jelsma maakte plaats op de midaanval voor Marle Mulder, maar deze omzettingen haalden te weinig uit, omdat DIOS de set tactisch niet goed aanpakte. De Oldemarktsters kwamen nog wel sterk terug, maar de achterstand was te groot om goed te maken, zodat VCR de stand gelijk kon trekken met 25-19 setwinst.

In de derde set kwam Michelle Jelsma terug op de midaanval, nu voor Mariëlle Verbeek. Deze keer voerden de Oldemarktsters de tactische opdrachten beter uit. Hoewel de set lange tijd gelijk op ging wist DIOS in de slotfase met tactisch geplaatste ballen toch het verschil te maken en kwam het op een 1-2 voorsprong door een 23-25 setwinst.

In de vierde set was de tegenstand van VCR gebroken. VCR trok verdedigend meer naar voren. Dit was voor DIOS het sein om met harde aanvallen de ontstane ruimte in het achterveld van VCR te benutten. Dankzij een sterke service van Michelle Jelsma en prima aanvallen van Anne Hoogma en Deborah van der Valk wisten de Oldemarktsters een grote voorsprong op te bouwen. De Oldemarktsters konden de set vrijuit uit spelen en wisten met groot verschil deze belangrijke vierde set te winnen met 14-25.

Dames DIOS komen tekort tegen SVM

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS moesten het hoofd buigen tegen de reserves van SVM uit Marknesse. Hoewel de Oldemarktsters in de tweede set nog dichtbij een resultaat kwamen gingen alle sets verloren, waardoor DIOS op de elfde plaats in de Eerste Klasse blijft steken.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkersma, met Anne Hoogma in haar diagonaal, de midaanvalsters Michelle Jelsma en jeugdspeelster Iris Groen en de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Quirine Steenbergen. Marieke Braad speelde als vanouds op de liberopositie.

Vanaf het begin van de eerste set nam SVM een lichte voorsprong. Tot halverwege de set werd het gaatje nooit groter dan drie tot vier punten, mede dankzij het goede verdedigende werk van Marieke Braad. Jeugdspeelster Iris Groen wist zich een aantal keren te onderscheiden met scorende aanvallen en met een goede blokkering. Deborah van der Valk komt langzamerhand weer in vorm, na een lange slepende enkelblessure. Toch was het niet genoeg om SVM te weerstaan. Mieke Schokker nam de spelverdeling nog over van Anne Wil Folkersma, maar een terugkerend probleem bij de Oldemarktsters blijft voorlopig een te gering rendement in de aanval. Vanuit de pass en de verdediging worden de kansen onvoldoende benut. Dit leidde er toe, dat SVM de eerste set won met 18-25.

In de tweede set kwam DIOS aanvankelijk op een ruime achterstand van acht punten te staan. De Oldemarktsters toonden echter veerkracht en vechtlust om er het beste van te maken. Dankzij de sterke service van Anne Hoogma en goede aanvallen van Deborah van der Valk kwam DIOS gedurende de set punt voor punt terug. Janneke Dekker kwam in het team voor Quirine Steenbergen, maar de inhaalrace bleek achteraf te laat ingezet. Met een klein verschil wist SVM de tweede set te winnen met 22-25.

Aan het begin van de derde set kwam Anne Wil Folkersma terug als spelverdeelster. Mariëlle Verbeek kwam op de midaanval voor Michelle Jelsma. Ook deze omzettingen konden het tij niet keren voor DIOS. Er volgden in de derde en de vierde set soms lange rally’s, waarin DIOS er niet slecht uit zag, maar SVM wist eenvoudig weg meer te scoren, zodat de Oldemarktsters aan het eind van de wedstrijd met lege handen stonden. De derde en de vierde set gingen beide verloren met 19-25

Steggerda wint derby van dames DIOS

De derby in de eerste klasse tussen Steggerda en Ten Veen Tweewielers/DIOS werd uiteindelijk een prooi voor de dames van Steggerda. De wedstrijd begon nog veelbelovend voor DIOS, dat in de eerste set nog een setpunt kreeg. Steggerda trok de set alsnog naar zich toe. In het vervolg van de wedstrijd liet Steggerda zien, dat het niet voor niets op de derde plaats staat en liet het de Oldemarktsters met lege handen achter.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkersma, met in haar diagonaal Michelle Jelsma, de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Marle Mulder en de buitenaanvalsters Anne Hoogma en Quirine Steenbergen. Marieke Braad droeg haar steentje bij als liberospeelster.

Vanaf het eerste fluitsignaal wist DIOS het Steggerda lastig te maken met een goede servicedruk. Aanvallend drukte Quirine Steenbergen haar stempel op het spel met een aantal fraaie aanvallen rechtdoor langs de lijn. Daar stond een gevaarlijke midaanval van Stefanie Stienstra van Steggerda tegenover. Mariëlle Verbeek wist Stienstra ook een paar keer fraai af te blokken, zodat de strijd tot in de slotfase gelijk op ging. De Oldemarkters bereikten als eerste het setpoint op 24-25, maar de routine van Steggerda bezorgde hen alsnog de setwinst met een nipte overwinning op 27-25.

DIOS kon het goede niveau van de eerste set niet vasthouden. De Oldemarktsters hadden moeite met de goede midaanvallen van Steggerda en konden er zelf aanvallend te weinig tegenover stellen. In de rally’s zag het er nog goed uit, maar DIOS kwam te weinig aan scoren toe. Coach Knol probeerde het nog bij te stellen door de inbreng van Mieke Schokker als spelverdeelster en Deborah van der Valk op de buitenaanval, maar Steggerda bleek echt een maatje te groot voor DIOS. De tweede set ging dan ook overtuigend naar Steggerda met 25-15.

In de derde set leek het spel van DIOS wel te verbeteren met Janneke Dekker op de buitenaanval, maar het verschil in scorend vermogen met Steggerda bleef te groot. Toen daar ook nog een paar verdedigende misverstanden bij kwamen nam Steggerda definitief afstand, door ook de derde set te winnen met 25-16.

Aan het begin van de vierde set kwam Anne Wil Folkersma op de diagonaal te spelen, terwijl Michelle Jelsma de midaanval overnam van Marle Mulder. Anne Hoogma werd nog ingezet op de buitenaanval, maar ook deze omzettingen konden niet verhinderen dat Steggerda geroutineerd de wedstrijd met een maximale score naar zich toe trok. Ook de vierde set was voor Steggerda met 25-16.

WIJHKO te sterk voor dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS leden een verdiende nederlaag tegen WIJHKO in De Wijk. De Oldemarktsters konden alleen in de eerste set een vuist maken. In het vervolg van de wedstrijd waren de gastvrouwen uit De Wijk de baas, zodat de wedstrijd voor DIOS verloren ging met 3-1.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkersma, met in haar diagonaal Michelle Jelsma, de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Quirine Steenbergen en midaanvalsters Marle Mulder en Mariëlle Verbeek.

In de eerste set ging de strijd tot halverwege de set redelijk gelijk op. Dankzij een magistrale serviceserie van Michelle Jelsma wist DIOS een gat te slaan, dat het in de slotfase wist vast te houden. De Oldemarktsters wonnen de set met 20-25.

In de tweede set kwam WIJHKO op stoom. DIOS kreeg geen moment vat op de tegenstandster, dat passend en verdedigend goed op dreef was. Aanvallend werden de Oldemarktsters onder grote druk gezet, waardoor WIJHKO een grote voorsprong kon opbouwen. Coach Knol bracht Anne Hoogma nog in het veld, maar de schade kon niet meer worden gerepareerd, zodat WIJHKO de set met ruime cijfers afgetekend won: 25-10.

DIOS herstelde zich enigszins in de derde set. Deborah van der Valk maakte na een slepende enkelblessure aanvallend weer haar eerste minuten en deed dat naar behoren. Dankzij haar goede aanvallen kon DIOS nog enigszins in het spoor blijven, maar WIJHKO bleek opnieuw een maatje te groot. Het won de derde set met 25-17.

In de vierde set konden de Oldemarktsters nog iets meer tegenstand bieden. DIOS kon de verdediging van WIJHKO eindelijk onder druk zetten met gevaarlijke services. Daardoor bleef het verschil gedurende de gehele set gering. In de slotfase was het toch WIJHKO, dat aanvallend beter was dan de Oldemarktsters, dat doordrukte. De gastvrouwen wonnen ook de slotset met 25-23.