Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Wedstrijdverslagen D1

Moeizame winst dames DIOS op SVM

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS speelden een moeizame wedstrijd tegen het op de achtste plaats staande SVM in Marknesse. SVM toonde zich een beduidend sterkere tegenstandster dan in de heenwedstrijd eerder in het seizoen. Ondanks, dat de tweede set verloren ging wisten de Oldemarktsters de overwinning over de streep te trekken, al ging het niet geheel soepel. DIOS blijft na de 1-3 overwinning in Marknesse koploopster in de tweede klasse met virtueel zeven punten voorsprong op achtervolgster SVI uit Zwolle en nog vijf wedstrijden te gaan in de competitie.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Quirine Steenbergen en de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Jolanda Spijksma. Marieke Braad vervulde wederom de liberopositie.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al snel zichtbaar, dat DIOS niet echt lekker in de wedstrijd zat. Er zat te weinig beweging in het team. SVM, dat beduidend beter voor de dag kwam dan in de thuiswedstrijd tegen DIOS, wist het DIOS in de eerste set al snel heel moeilijk te maken. Met name de midaanval van SVM wist meermaals te scoren. DIOS had hier verdedigend te weinig vat op, zodat de polderbewoonsters richting de eindfase van de set zelfs een lichte voorsprong wisten te nemen. Dankzij een paar knappe aanvallen van Deborah van der Valk en Anne Hoogma wisten de Oldemarktsters de eerste set nipt over de streep te trekken met 23-25.

De tweede set zou net zo spannend worden als de eerste set. Wat spelniveau betreft waren beide team lange tijd aan elkaar gewaagd. Opnieuw bezorgde de midaanval van SVM DIOS de nodige zorgen. In de slotfase van de set zette SVM de verdediging van DIOS opnieuw onder druk. De Oldemarktsters wisten de aanvallen van SVM onvoldoende te verdedigen en kwamen zelf te weinig aan aanvallen toe, zodat SVM de set met 25-22 naar zich toe kon trekken.

Aan het begin van de derde set kwam Janneke Dekker als spelverdeelster in het veld voor Mieke Schokker. Jolanda Spijksma maakte op de midaanval plaats voor Marle Mulder. Deze wissels pakten in het voordeel uit van DIOS. Halverwege de derde set wisten de Oldemarktsters een lichte voorsprong op te bouwen, die ze ook richting het einde van de set niet meer uit handen zouden geven. DIOS wist, mede dankzij de sterke verdedigende acties van libero Marieke Braad vaker aan een goede aanvalsopbouw toe te komen en dat gaf de doorslag. De Oldemarktsters wonnen de derde set met 17-25.

Ook in de vierde set wist DIOS het verschil op de ranglijst tot uitdrukking te brengen, maar gemakkelijk ging het niet. De Oldemarktsters moesten er hard voor werken om een lichte voorsprong te nemen. Dankzij een sterke serviceserie van Mieke Schokker trok DIOS de zege in de slotfase naar zich toe met 19-25.

Met nog vijf wedstrijden te gaan houdt DIOS nog een ruime voorsprong van omgerekend zeven punten op SVI uit Zwolle, maar het kampioenschap is nog geen gewonnen race.

Soepele winst dames DIOS op VCK, maar … Uitgeschakeld in de beker

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS speelden afgelopen week twee wedstrijden. In de competitie behaalden de Oldemarktsters een soepele maximale overwinning op VCK ’76 uit Kuinre, waardoor DIOS de koppositie in de tweede klasse behield. In de kwartfinale van de bekercompetitie kwam DIOS uit tegen Tjoba in Klazienaveen, de koploopster in de sterke tweede klasse in de regio Drenthe Zuid-Oost. De Oldemarktsters vochten voor wat ze waard waren, maar moesten met 3-1 het hoofd buigen en zijn daarmee voor de bekercompetitie uitgeschakeld.

In de competitiewedstrijd tegen VCK begon DIOS in de eerste set wat aarzelend. Verdedigend moest het team weer wennen aan het optreden van libero Marieke  Braad, die na een reis in Azië, voor het eerst na zeven weken weer meedeed. In het eerste gedeelte van de eerste set leverde dat nog wat misverstanden op, waardoor VCK tot 12-12 gelijk op ging met DIOS. In het tweede gedeelte van de set werd de afstemming tussen Marieke Braad en de overige verdedigsters steeds beter, waardoor de Oldemarktsters ook makkelijker aan de aanvalsopbouw konden werken. Aanvallend was DIOS overduidelijk de betere en dat resulteerde dan ook alsnog tot een overtuigende 25-17 setwinst.

In de tweede set namen de Oldemarktsters al snel een voorsprong, die geleidelijk met prima aanvallen van Deborah van der Valk en Quirine Steenbergen werd uitgebouwd tot een ruime marge. De tweede set werd dan ook met overmacht gewonnen met 25-11.

Aan het begin van de derde set werd spelverdeelster Mieke Schokker gewisseld voor Janneke Dekker. Zij speelde de rest van de wedstrijd een solide partij. Een prettig gegeven voor trainer/coach Brent Knol om te weten, dat het team niet afhankelijk is van één spelverdeelster en dat hiermee ook tactisch gevarieerd kan worden. DIOS nam aanvankelijk opnieuw een grote voorsprong, maar halverwege de set had het even geen grip op de lange midaanvalster van VCK. Die sloeg niet hard, maar wel geplaatst en doordat de verdediging van DIOS wat te ver in het achterveld stond opgesteld wist Kuinre toch weer wat dichterbij te komen. In de slotfase drukte DIOS echter gedecideerd door en sloot het de set af met 25-17 setwinst.

De vierde set werd achter af een formaliteit. Met groot vertoon van macht denderden de aanvalsters van DIOS over VCK heen, met Anne Hoogma in de hoofdrol. Zij wist met harde, gerichte aanvallen veelvuldig te scoren, waardoor DIOS een zeer grote voorsprong kon nemen. VCK wist in deze set slechts drie punten te scoren, zodat DIOS de wedstrijd winnend afsloot met 25-03.

 

Uitgebekerd

In de kwartfinale van de bekercompetitie troffen de Oldemarktsters een sterk Tjoba in Klazienaveen. Hoewel DIOS volleyballend in de rally’s zeker niet onderdeed voor Tjoba werd het verschil gemaakt door de sterke servicedruk van Tjoba. DIOS kreeg hier onvoldoende vat op, waardoor Tjoba het verschil kon maken. In de eerste helft van de sets gingen beide teams nog gelijk op, maar richting het einde van de sets wist Tjoba met harde, gerichte services de verdediging van DIOS dusdanig onder druk te zetten, dat ze de bovenliggende partij werden. Ondanks setwinst in de tweede set werd de wedstrijd verdiend gewonnen door Tjoba met 25-17, 18-25, 25-16 en 25-13.

Dames DIOS vergroten voorsprong ondanks nipt verlies

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS hebben een merkwaardige week achter de rug. In de strijd om de koppositie in de tweede klasse incasseerden de Oldemarktsters de eerste nederlaag in de competitie tegen het op de tweede plaats staande SVI uit Zwolle. De Zwolsen wonnen de confrontatie na een zeer wisselende wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Twee dagen later echter verloor SVI in een inhaalduel thuis verrassend met 2-3 van het op de vierde plaats staande Reflex uit Kampen. Daarmee groeide de voorsprong van koploopster DIOS tot minimaal vier punten.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Deborah van der Valk en de midaanvalsters Jolanda Spijksma en Mariëlle Verbeek.

Het zou een wedstrijd met twee gezichten worden. Vanaf het begin van de eerste set werd duidelijk, dat SVI er op uit was om DIOS pijn te doen. Met een stevige servicedruk werden de verdedigsters van DIOS onder vuur genomen. De Oldemarktsters vonden geen antwoord op dit geweld en werden ook aanvallend overvleugeld door een op dat moment beter spelend SVI. De eerste set werd dan ook een makkelijke prooi voor SVI met 25-14.

In de tweede set een totaal ander beeld. Met krachtige services van Deborah van der Valk, Janneke Dekker en Mieke Schokker was het nu DIOS, dat SVI stevig onder druk zette en halverwege de set een ruime voorsprong had op 8-15. SVI gaf zich echter niet zo maar gewonnen en wist opnieuw de servicedruk op te voeren, waardoor het weer terug kwam in de set. De Oldemarktsters vochten echter voor elk punt om de voorsprong te houden en dat lukte met setwinst op 22-25.

Coach Brent Knol wisselde aan het begin van de derde set zijn gehele midaanval. Jolanda Spijksma en Mariëlle Verbeek maakten plaats voor Jiska Duetz en Marle Mulder. Toch had DIOS het vanaf het begin van de set moeilijk. SVI kon met een snelle midaanval volop scoren en bouwde opnieuw een grote voorsprong op. De Zwolsen waren DIOS aanvallend de baas, zodat SVI de set winnend afsloot met 25-15.

In de vierde set toonden de Oldemarktsters veerkracht. Tot halverwege de set waren beide teams aan elkaar gewaagd. DIOS hield vertrouwen in een goede afloop en kon richting het einde van de set het goede spel doortrekken. In de slotfase was Deborah van der Valk een paar keer beslissend om een voorsprong op te bouwen. Spelverdeelster Mieke Schokker speelde een degelijke set, waar de aanvalsters van DIOS van profiteerden, zodat de Oldemarktsters de stand weer gelijk trokken met 18-25.

Een beslissende vijfde set was het gevolg. Een set, waarin SVI al snel een paar punten voorsprong nam. Al vroeg nam coach Knol een time-out en gaf zijn dames mee om alle risico te nemen en vrijuit te spelen. De veldwissel vond plaats op 8-4. DIOS kwam nog wel iets terug, maar moest toch berusten in een eerste nederlaag, omdat SVI de beslissende set won met 15-12.

Ondanks de nederlaag overheerste aan het eind van de week toch tevredenheid bij DIOS na het verlies van SVI tegen Reflex. De voorsprong werd zodoende zonder te spelen zelfs uitgebreid naar minimaal vier punten, maar dat de slotfase van de competitie nog spannend zal blijven is wel duidelijk.

Opnieuw winst voor dames DIOS tegen CSV

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS uit Oldemarkt behielden de koppositie in de tweede klasse door met 3-1 van CSV uit Zwolle te winnen. Enig smetpuntje op de wedstrijd was toch wel, dat DIOS na een goede eerste set het in de tweede set even kwijt was en deze aan CSV moest laten. Mede-concurrente in de strijd om het kampioenschap, SVI wist haar wedstrijd wel met de maximale score te winnen en liep zodoende een puntje in op de Oldemarktsters. Morgenavond staan beide kampioenskandidaten tegenover elkaar in Zwolle.

Trainer/coach Brent Knol was wegens ziekte afwezig, zodat DIOS het deze wedstrijd zonder coach moest stellen.

In de eerste set was er echter van een nadeel niet veel te zien. DIOS nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Vanuit een stabiele pass wist spelverdeelster Mieke Schokker haar aanvalsters goed te bedienen. Janneke Dekker, Deborah van der Valk en Anne Hoogma konden van daaruit volop scoren. De verdedigsters van CSV hadden de grootste moeite om de aanvalsdrift van DIOS te stoppen. De eerste set werd door de Oldemarktsters dan ook met grote overmacht gewonnen met 25-12.

In de tweede set was het overwicht van DIOS plotseling verdwenen. CSV nam wat meer risico met de service. De servicepass en de rallypass bij DIOS was ondermaats, waardoor CSV een voorsprong kon nemen. DIOS was niet bij machte om het spelbeeld gedurende set te veranderen. De passes kwamen niet aan en van daaruit kon spelverdeelster Mieke Schokker ook geen loepzuivere setups afleveren. Als gevolg daarvan stokte ook de doorgaans gevaarlijke aanval van DIOS. De Zwolsen bouwden hun voorsprong dan ook gestaag uit en wisten de set met een ruime voorsprong te winnen met 13-25.

Vanaf het begin van de derde set waren de Oldemarktsters weer bij de les. Het verlies van de tweede set had zijn uitwerking. DIOS wist haar gevarieerde aanvalsspel weer op te pakken en zette de verdediging van CSV zowel met de service als met de aanval weer onder druk. Met een ruime marge werd de derde set gewonnen met 25-14.

In de vierde set was CSV niet meer bij machte om de wedstrijd te kantelen. DIOS nam opnieuw al vrij snel in de set een ruime voorsprong en gaf de voorsprong ook niet meer uit handen. Met een ruime voorsprong werd ook de vierde set een prooi voor de Oldemarktsters met 25-12.

Het setverlies in de tweede set was achteraf wel zuur, aangezien concurrente SVI haar wedstrijd wel met 4-0 wist te winnen en zodoende een punt inliep op DIOS.

Morgenavond staan DIOS en het op de tweede plaats staande SVI om 19.15 uur tegenover elkaar in de sporthal Zwolle Zuid in Zwolle.

Hoewel DIOS na dertien wedstrijden nog steeds ongeslagen is, staan de Zwolsen omgerekend slechts twee punten achter op de Oldemarktsters. De uitslag van deze wedstrijd zal mogelijk bepalen wie van de twee de meeste kans maakt op het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse.

Dames DIOS naar kwartfinale in de beker

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS uit Oldemarkt hebben vrijdagavond de kwarfinales in de bekercompetitie van de Regio Noord behaald door een overtuigende overwinning in de achtste finale op de reserves van De Roeken/DVC uit Dokkum. Na enige tegenstand in de eerste set was DIOS in het vervolg van de wedstrijd oppermachtig en wisten de Oldemarktsters zich zonder setverlies bij de beste acht ploegen te scharen.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met Anne Hoogma in haar diagonaal, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Janneke Dekker en de midaanvalsters Marle Mulder en Mariëlle Verbeek.

In de beginfase van de eerste set gingen beide teams nog gelijk op, maar richting halverwege de set werd het klassenverschil tussen de beide tweede klassers al snel zichtbaar. Met prima aanvallen van Anne Hoogma en de opnieuw zeer stabiel spelende Deborah van der Valk nam DIOS afstand van de Friezinnen. Margreet Groen werd als liberospeelster nog even ingezet om de verdediging van DIOS te versterken.  In de slotfase was Marle Mulder belangrijk met haar goede blokkering en een paar goede aanvallen. De Oldemarktsters wisten de eerste set dan ook ruim te winnen met 25-18.

Vanaf het begin van de tweede set was het slechts DIOS dat de klok sloeg. Jiska Duetz kwam op de midaanval in het veld voor Mariëlle Verbeek. Na een paar schermutselingen werd het de set van Deborah van der Valk. Met haar gerichte en harde services wist zij twaalf punten op rij te scoren, waardoor DIOS op een riante voorsprong kwam. In de slotfase wist De Roeken/DVC nog wel een paar punten te sprokkelen, maar de winst was overduidelijk voor DIOS met 25-12.

In de derde set kwam libero Margreet Groen de verdediging versterken om de overwinning veilig te stellen. Jiska Duetz verhuisde naar de buitenaanval op de positie van Janneke Dekker en Mariëlle Verbeek kwam terug op de midaanval. Jiska Duetz speelde een uitstekende derde set en wist een 100% score op de buitenaanval te realiseren. DIOS nam opnieuw een grote voorsprong. In de slotfase kwam Anne Hoogma er even niet doorheen en werd nog vervangen door Janneke Dekker op de diagonaalpositie, maar uiteindelijk was ook de derde set een makkelijke prooi voor de Oldemarktsters met 25-11.

Door deze winst heeft DIOS zich bij de laatste acht teams in het bekertoernooi gevoegd. Naar verwachting zal DIOS voor de kwartfinale moeten afreizen naar Tjoba in Klazienaveen, dat op dit moment een riante koppositie heeft in de tweede klasse in de regio Emmen.