Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

HHR

Succesvol jubileum weekend DIOS
Oefenwedstrijd VC Sneek hoogtepunt

De Volleybalvereniging DIOS uit Oldemarkt heeft een succesvol jubileumweekend ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de club achter de rug. Het jubileum werd gevierd met een receptie voor genodigden op vrijdagavond, zaterdag een sportieve dag met sportactiviteiten voor de jeugdleden, een internationale oefenwedstrijd tussen de damesselecties van VC Sneek en USC Munster uit de Duitse Bundesliga met aansluitend een volleybalclinic van de dames van VC Sneek met de seniorenleden en de B-teams van de club. Het programma werd zaterdagavond afgesloten met een gezellig feest in MFC Dalzicht.

Dé eye-catcher van het jubileumweekend was natuurlijk de internationale oefenwedstrijd tussen VC Sneek, voormalig landskampioene in 2015 en 2016, en het Duitse USC Munster. Daaraan voorafgaand werd het jubileum vrijdagavond gestart met een receptie voor genodigden. Tijdens de receptie sprak voorzitter Kees Verbeek de genodigden toe. Daarna kreeg wethouder van sportzaken van de gemeente Steenwijkerland, de heer Douwe Oosterveen, het woord. Hij feliciteerde het bestuur met het 50-jarig jubileum en sprak waarderend woorden uit voor de sociale functie, die de vereniging in al die jaren voor Oldemarkt heeft betekend. Er werd ook gehuldigd tijdens de receptie. Het bestuur van DIOS benoemde Betsy Weda tot ere-lid van DIOS, vanwege 35 jaar onafgebroken vrijwilligerswerk, in diverse functies. Jaren lang verrichtte zij, veelal achter de schermen en onzichtbaar voor de leden, belangrijke taken binnen de vereniging.

Zo had ze acht jaar lang zitting in het bestuur, had het beheer van de wedstrijdkleding onder haar hoede, was ze meer dan 25 jaar de grote animator in de redactie van het clubblad “De Smash” en verzorgde meer dan 25 jaar de ledenadministratie. Een ere-lidmaatschap waardig.

Tot zijn eigen verbazing werd ook voorzitter Kees Verbeek in het zonnetje gezet. Voor zijn jarenlange inzet voor het volleybal in het algemeen(o.a. ook voor de volleybalvereniging De Griffioen uit Wolvega, waarvan hij ook acht jaar voorzitter is geweest) en voor DIOS in het bijzonder ontving hij namens de Nederlandse Volleybal Bond een oorkonde en de bronzen bondsspeld. Daarbij werd hij toegesproken door zijn schoondochter, die op treffende wijze zijn verdiensten voor de beide verenigingen, die als een rode draad door zijn volleyballeven lopen, verwoordde.

De zaterdag stond in het teken van de volleybalsport. De jeugdcommissie van DIOS had voor de jeugdleden een gevarieerd sportprogramma opgesteld en de kinderen genoten van de gevarieerde activiteiten.

’s Middags stond natuurlijk het hoogtepunt van het weekeinde op het programma. Om kwart voor twee begon de internationale oefenwedstrijd tussen de dames van VC Sneek en USC Munster. De wedstrijd stond onder leiding van voormalig nationaal scheidsrechter Koerdien van Wijk uit Marknesse met als tweede scheidsrechter DIOS-scheidsrechter Johannes van der Veen. Voor de wedstrijd werd hij namens de Nederlandse Volleybal Bond door de voorzitter gehuldigd, omdat hij 40 jaar scheidsrechter was. Uit handen van de voorzitter ontving ook hij een oorkonde en de gouden bondsspeld als dank voor zijn trouwe inzet als scheidsrechter voor DIOS.

Beide trainers, Petra Groenland van VC Sneek en oud-oranjeinternational Teun Buis van USC Munster, hadden vooraf afgesproken, ongeacht het verloop van de wedstrijd, om vijf sets tegen elkaar te spelen. USC Munster, dat al een aantal weken langer traint dan VC Sneek en dus meer trainingsuren in de benen had, was in de eerste drie sets een maatje te groot voor VC Sneek. Maar de vierde en de vijfde set maakten veel goed. VC Sneek kwam steeds beter in het spel en maakte het USC Munster steeds moeilijker. De volle tribune toeschouwers, naar schatting meer dan 100 bezoekers, genoten intens van een zeer spannende laatste set, die uiteindelijk met een zeldzaam voorkomende score met 34-36 werd gewonnen door USC Munster.

Aansluitend gaven de dames van VC Sneek een volleybalclinic aan de seniorenleden en de B-teams van DIOS.

Het jubileum werd afgesloten met een gezellige feestavond in de foyer van MFC Dalzicht. Janneke van der Veen werd nog in het zonnetje gezet na 15 jaar inzet in de Jeugdcommissie. Onder muzikale klanken van “De Roadies” uit Oldemarkt werd er tot in de kleine uurtjes gefeest.

De jubileumcommissie en het bestuur van DIOS kijken met een tevreden gevoel terug op een prachtig jubileumweekend. Op naar de volgende 50 jaar.

Volleybalvereniging DIOS klaar voor 50-jarig jubileum
Dames VC Sneek geven DIOS-feest glans

Nog een paar dagen te gaan en dan is het zover. De jubileumcommisie van de Volleybalvereniging DIOS uit Oldemarkt zet de komende dagen nog wat puntjes op de i en dan kan het feest ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van DIOS in het komende weekend losbarsten. De absolute eye-catcher van het jubileumweekend zal de bijdrage zijn van de damesselectie van voormalig landskampioene VC Sneek a.s. zaterdag.
Lees verder

Dames VC Sneek komen naar jubileum DIOS

Aan: de leden van DIOS

Beste mensen,

Op vrijdag 1 september 2017 bestaat onze Volleybalvereniging DIOS precies 50 jaar. Aan deze mijlpaal willen we uiteraard niet voorbij gaan. Het bestuur van DIOS heeft een jubileumcommissie in het leven geroepen, die de afgelopen maanden de nodige voorbereidingen heeft getroffen om een interessant en sportief jubileumprogramma voor de leden te organiseren.

We zijn er enorm trots op, dat we erin geslaagd zijn om de dames van VC Sneek, landskampioene in 2015 en 2016 en verliezend finaliste om het landskampioenschap in 2017, voor onze jubileumdag op 2 september a.s. naar Oldemarkt te halen.

VC Sneek biedt ons een middagvullend sportief programma aan met vanaf 13.45 uur een internationale oefenwedstrijd tegen USC Munster uit de Bundesliga van Duitsland op het centrecourt van MFC Dalzicht.
Na een korte pauze zullen de dames van VC Sneek vanaf 16.15 uur een volleybalclinic verzorgen voor en met alle seniorleden van DIOS, aangevuld met onze twee B-teams. Deze kans om samen met (inter)nationale topvolleybalsters op het veld te staan mogen jullie zeker niet laten lopen.

 

Vrijdag 1 september 2017:

20.00 – 22.00 uur:
Officiële receptie van het bestuur voor genodigden in de foyer van MFC Dalzicht.

Zaterdag 2 september 2017:

10.00 – 12.00 uur: 
Volleybal/sportactiviteiten voor de CMV-jeugd en de B- en C-jeugd in MFC Dalzicht

13.00 uur:
Inspelen/warming-up VC Sneek en USC Munster

13.45 – 15.45 uur:
Internationale oefenwedstrijd tussen VC Sneek en USC Munster

15.45 – 16.15 uur:
Pauze voor VC Sneek

16.15 – 18.00/18.15 uur:
Volleybalclinic VC Sneek voor en met seniorleden en de B-teams van DIOS

Vanaf 20.30 uur:
Feestavond seniorleden DIOS en oud-leden van DIOS (plus evt. partners) in de foyer van MFC Dalzicht

0.30 uur/1.00 uur
Einde feestavond

 

De middagactiviteit (bijwonen oefenwedstrijd en deelnemen aan de clinic) zijn voor de leden van DIOS gratis.

De partners van leden van DIOS, alsmede oud-leden van DIOS (eventueel met partners) zijn uiteraard van harte welkom om de oefenwedstrijd van VC Sneek en de clinic bij te wonen en te aanschouwen.

We vragen van hen een bescheiden bijdrage van € 2,00 per persoon, te voldoen aan de kassa, die vanaf 12.45 uur bij de ingang van MFC Dalzicht open is.

Tijdens de feestavond vanaf 20.30 uur ontvangen de leden een nog nader te bepalen aantal consumptiemunten. De rest van de consumpties is voor eigen rekening.

Ook de partners van leden, alsmede oud-leden van DIOS (evt. met partners) zijn van harte welkom op de feestavond. Deze kosten zijn echter wel voor eigen rekening.

We verzoeken jullie om jullie aanwezigheid/deelname (ook van de partners) zo spoedig mogelijk op te geven op het opgaveformulier hier boven!

We hopen er met elkaar op 2 september a.s. een mooie, sportieve en feestelijke dag van te maken.

 

Mede namens de jubileumcommissie,
Het bestuur van DIOS

Opnieuw groots beachfestijn in Oldemarkt

Foto 2 zesde editie

9e Beach Volleybal Toernooi op 21 en 22 juni

De organisatiecommissie van het AutoRaggers Beach Volleybaltoernooi in Oldemarkt is weer begonnen met de voorbereidingen. Dit beachvolleybaltoernooi in Oldemarkt is intussen uitgegroeid tot een vaste traditie en zal dit jaar voor de negende keer worden georganiseerd. Dit jaar zal het toernooi plaats vinden op zaterdag 21 en zondag 22 juni. Daartoe wordt opnieuw de parkeerplaats bij MFC Dalzicht met veel zand omgetoverd tot “Dalbeach”. Dankzij de ondersteuning van Mitsubishi-dealer AutoRaggers en Jos de Kleine Grondwerken uit Oldemarkt is de organisatiecommissie weer in staat om dit zomerse toernooi te organiseren. De afgelopen jaren lag het aantal deelnemende teams stabiel tussen de 80 en de 90 teams. De organisatiecommissie hoopt dit aantal ook nu weer te halen.

Lees verder